Horse Auction Belgium selecteert toptalenten voor eerste online editie

Horse Auction Belgium selecteert toptalenten voor eerste online editie

Horse Auction Belgium veilt naast twee- en driejarige paarden ook vijf veulens, waaronder deze Tan Goo de Mahn Z (v.Tobago)

Horse Auction Belgium veilt al sinds 2013 talentvolle jonge springpaarden. Dit jaar breiden ze hun fysieke veiling uit met een online editie. Van vrijdag tot en met maandag kan worden geboden op negentien jonge sportpaarden en vijf veulens tijdens de eerste online Horse Auction Belgium.

Onzekerheid wegnemen

De veiling wordt georganiseerd door Michel Spaas in samenwerking met Christophe Gijbels, Kevin Gielen en Lore Penders. Dit professionele en ervaren team selecteerde de afgelopen jaren vele toptalenten, die tijdens Horse Auction Belgium onder de hamer kwamen. “We hebben een groot klantenbestand opgebouwd en nu, ten tijde van de coronacrisis, vond ik dat we dit voor onze klanten moesten doen”, vertelt Spaas. “Het is voor fokkers en eigenaren onzeker wat de toekomst brengt, die onzekerheid willen we wegnemen. Deze mensen doen ieder jaar de moeite om met goede paarden naar onze veiling te komen, voor hen willen we dit graag doen.”

De koper centraal

Horse Auction Belgium selecteert streng op de gezondheid van de paarden, het keuringsrapport en de röntgenfoto’s zijn online te vinden. “Op de röntgenfoto’s zijn we heel streng, dat hebben we vanaf het begin af aan gedaan. We willen geen paarden met OCD’s en maken nu ook foto’s van de rug. Op de gezondheid van de paarden willen we niet inboeten, ook met deze online veiling niet. Ik vind dat een eerste vereiste. We proberen heel goed te zijn voor de verkoper, maar de koper staat bij ons hoog in het vaandel. De paarden die we verkopen moeten goede paarden zijn, en als er een probleem is dan zoeken we een oplossing voor de koper. Bij Horse Auction Belgium koop je geen kat in de zak.”

Belofte

Dit weekend komen er negentien twee- en driejarige paarden onder de virtuele hamer. Tijdens de fysieke editie in januari, verkoopt Horse Auction Belgium ook enkele embryo’s. Voor deze online veiling is de keuze niet gevallen op embryo’s, maar op vijf veulens. “De jonge paarden zijn de beloftes voor de toekomst. We hebben interessante veulens geselecteerd uit hele goede stammen, dat vinden we heel belangrijk. Ik kijk uit naar de veiling”, sluit Spaas af.

De volledige collectie van Horse Auction Belgium is hier te bekijken.

Om mee te bieden, kun je nu al online registreren.

Reacties