Hoogzwangere dressuuramazone behaalt persoonlijk record

Hoogzwangere dressuuramazone behaalt persoonlijk record

0 3933

De Engelse Tasha Wakely kwalificeerde zichzelf voor twee regionale finales van de ‘music final’. Dit deed ze terwijl ze zeven maanden zwanger was. De dressuuramazone won zilver in twee klassen, met twee persoonlijke records van boven de 75%.

Tweede kind

De freelance dresuurcoach reed haar 11-jarige Andalusiër Elegido naar de winst bij de wedstrijden op Bury Farm en Keysoe. “Toen ik zwanger was van mijn nu vierjarige dochter stopte ik na vijf maanden met rijden. De hengst die ik toen had was erg scherp, dus ik moest voorzichtig zijn. Hoewel een paard nooit 100% betrouwbaar is, is Gido zo betrouwbaar als het maar kan,” vertelde de amazone aan Horse & Hound.

Een doel

De amazone wilde meedoen aan de ‘area festivals’, maar moet dit vanwege haar zwangerschap laten schieten. Hierom wilde ze zich graag kwalificeren voor de ‘music finals’. “De regionale wedstrijden zijn begin volgend jaar. Ik denk dat veel moeders met paarden het er mee eens zijn dat het hebben van een doel je helpt weer in het zadel te klimmen. Het helpt je door de ellendige wintermaanden wanneer je iets hebt om naar uit te kijken.”

Weinig verschil

Wakely vertelde dat haar grote babybuik niet eens heel veel invloed had op haar rijden. “Doorzitten stopte rond de vijf maanden, maar het was echt bizar. Als ik paarden van klanten reed, zeiden ze dat het er niet anders uit zag dan normaal. Wel was een buikband echt onmisbaar, daar kan ik niet zonder rijden. Dat is echt een briljante uitvinding.”

Verloskundigen

De amazone voegde hieraan toe dat de verloskundigen achter haar stonden tijdens beide zwangerschappen. “Het advies is om niet te starten met iets wat je nog nooit hebt gedaan. Je moet voorzichtig zijn, maar je kan gewoon doen wat je lichaam al kent,” licht Wakely toe. “Ze zeiden dat ze me niet aanmoedigden om te beginnen met hardlopen, maar er was geen reden om te stoppen met rijden.”

Hoewel de aanstaande moeder van twee nog steeds lesgeeft aan haar klanten, gaat ze nu wat rustiger aan doen met rijden. Vervolgens neemt ze zes weken rust nadat de baby is geboren.

Zie ook: Zwangerschap en paardrijden, mag dat en hoe lang?

Bron: Horse & Hound

Foto: Sabine Timman

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Vergelijkbare artikelen

Reacties