Hoogste score voor Coelenhage Parco bij kampioenschap jonge dressuurpony’s

Hoogste score voor Coelenhage Parco bij kampioenschap jonge dressuurpony’s

0 295
Coelenhage Parco
Coelenhage Parco KNHS-Divoza Kampioenschap Jonge Dressuurpony's 2017 © DigiShots

Tijdens het Divoza Kampioenschap voor jonge dressuurpony’s in Tolbert was de zesjarige Coelenhage Parco de duidelijke uitblinker. Met Elin Brander in het zadel liep hij naar een score van tachtig punten.

Corrie Rave en Edwin Langevoort waren de juryleden van deze competitiewedstrijd. “We hebben in Tolbert een aantal leuke sportpony’s in de ring gezien,” vond Rave. “Sommigen waren nog wat groen, maar wel met mogelijkheden om door te kunnen groeien en verder te ontwikkelen.”

Beetje extra

De jury is op zoek naar pony’s met net dat beetje extra. “Dat zagen we zeker terug in de zesjarige Coelenhage Parco. Deze pony werd zeer sympathiek voorgesteld door zijn amazone Elin Brander. Zonder druk, maar puur natuur met mooie zuivere gangen. De kwaliteit van de pony kwam zo goed naar voren. Hij kon zeer goed galopperen wat we hebben beloond met een 8,5. Maar ook de draf werd na de galop beter. Eigenlijk waren alle gangen bovengemiddeld goed.”

Vijf- en vierjarige pony’s

In de rubriek voor vijfjarige pony’s kwam slechts één combinatie aan de start. Myrthe Groen reed Brummerhoeve’s Tomm H naar een score van 68 punten.

Bij de vierjarigen reden twee deelnemers tegen elkaar. Femke Oostra won de rubriek met Pandora van de Beekerheide met 71,5 punten. “We vonden dit een fijne pony met een goede galop en een zeer mooi exterieur. Voor deze onderdelen gaven we ook een acht. Alleen de stap is bij deze pony een puntje van aandacht. Als daar wat meer aan gewerkt wordt, zijn er zeker genoeg groeimogelijkheden voor deze combinatie.”

De volgende competitiewedstrijden zijn op 20 juli in Ermelo en Sevenum.

Bron: KNHS

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties