Hoogste IBOP-score voor Dream Boy-dochter Jet’s Lenza

Hoogste IBOP-score voor Dream Boy-dochter Jet’s Lenza

ibop springem dressuur

De hoogste punten tijdens de IBOP in het Gelderse Brummen waren voor de vijfjarige Dream Boy-dochter Jet’s Lenza. Ze kreeg voor de galop een 8,5 en voor alle andere onderdelen een 8.

Daarmee kwam ze uit op 81 punten.

Heel constant beeld

“Deze merrie liet een goede verrichting zien waarbij het beeld heel constant was, de aanleuning goed voor elkaar was en de overgangen goed getoond werden,” licht inspecteur Bart Bax toe. “Ze stapt actief en ruim, in draf toont ze veel tact, afdruk en een goed achterbeengebruik. Ook in de galop valt ze op met haar goede afdruk en beentechniek, en kan ze ook gemakkelijk schakelen. Jet’s Lenza is een heel compleet paard.”

Fijne paarden

Bart Bax beoordeelde de merries samen met Arnold Kootstra en Marcel Beukers. “We hebben een stel fijne paarden gezien vandaag, zonder echt grote uitschieters,” aldus Bax.

Met 79 punten slaagden de goed rijdbare, met veel houding bewegende Lazise DB (v Galaxie). Charmeur-dochter Lakita-K kreeg dezelfde score. Lazise DB werd aansluitend aan de IBOP aangeboden voor stamboekopname en kon tevens het sterpredicaat in ontvangst nemen.

Van de 15 dressuurmerries slaagden er elf.

Springmerries

Van de acht springmerries slaagden er vier. Met 78,5 punten legde Mr.Blue-dochter Iboeschka de beste verrichting af. Deze zesjarige merrie slaagde met 8,5-en voor vermogen, instelling en rijdbaarheid.

Bron: KWPN

Foto: archief Remco Veurink

Reacties