Hoogste IBOP-score voor Jaguar-Utopia in Brummen

Hoogste IBOP-score voor Jaguar-Utopia in Brummen

Pavo Cup Jaguar-Utopia en Bart Veeze
Jaguar-Utopia en Bart Veeze

Met een totaal van 85 kreeg  de Lord Leatherdale-dochter Jaguar-Utopia de hoogste punten tijdens de IBOP in het Gelderse Brummen. Ze mocht meteen het elitepredicaat in ontvangst nemen.

Zeven spring- en 17 dressuurmerries namen deel aan de IBOP.

Verkocht naar Canada

Eind vorige maand werd bekend dat de 4-jarige merrie van fokker Rik van Gild is verkocht naar Canada.  Ze kreeg in Brummen negens voor houding en balans en rijd- en bewerkbaarheid.

‘Deze merrie beweegt met heel veel expressie,’ vond keurmeester Bart Bax. ‘In stap heeft ze een goed lichaamsgebruik, de draf kenmerkt zich door heel veel balans en houding, en in galop heeft ze veel afdruk en balans. Bovendien liet ze zien heel goed te kunnen schakelen, en was ook de aanleuning heel goed voor elkaar.’

Kyralien

Ook boven de 80 punten scoorde de Dante Weltino-dochter Kyralien van fokker Nathalie Smeets uit Rhenoy. Zij kon aansluitend ook in het stamboek worden opgenomen en ster verklaard met een bovenbalk van 75/80.

‘Een hele sympathieke merrie met een zuivere stap, veel expressie en afdruk in draf en een goed ondertredend achterbeen in beweging. Voor zowel de draf als de houding/balans hebben we haar een 8,5 kunnen geven. De galop is correct maar kan nog aan gedragenheid en ruimte winnen.’

Net geen 80

Twee merries kwamen uit op 79 punten. De achtjarige Sorento-dochter Farouche kreeg 8,5-en voor haar goede souplesse en rijd-/bewerkbaarheid. Ook de heel goed stappende Governor-dochter Kalluzia kreeg 79 punten.

Bax liet een deel van de beoordeling over aan Floor Dröge, omdat hij een aantal merries vóór de IBOP al kende.

Springmerries

Van de zeven springmerries slaagden er vijf. Met 79,5 punten noteerde de Latour VDM-dochter Kismet II S de hoogste score. ‘Dit is een hele aansprekende merrie, die we aansluitend ook in het stamboek hebben kunnen opnemen en ster verklaren met 80 punten voor exterieur,’ aldus Arnold Kootstra.

‘Ze heeft veel merrieopdruk, een mooie hals, goede bovenlijn en correct fundament. In de IBOP viel ze op met haar lichtvoetige galop, springt ze telkens vlug van de grond en ze maakte de sprong achter heel goed af.’

Bron: KWPN

Foto: Timo Martis

Reacties