Hoogste IBOP-punten voor Negro-dochter Lady

Hoogste IBOP-punten voor Negro-dochter Lady

0 230
Stamboekkeuring boyl

Op de IBOP in het Overijsselse Luttenberg slaagden 15 merries. De hoogste punten (83,5) bij de dressuurmerries waren voor Lady (v.Negro).

Lady is eigendom van dierenarts en teamveterinair Edwin Enzerink, die ook als fokker van driejarige merrie geregistreerd staat. Lady werd aansluitend ook ster verklaard.

Beentechniek

Lady kreeg 9’s voor zowel de houding&balans als de rijd-&bewerkbaarheid. “Deze goed ontwikkelde merrie blonk uit met haar houding, balans, gedragenheid en bewerkbaarheid,” vond inspecteur Henk Dirksen. “Dat was opvallend goed voor zo’n jonge merrie. Ze draaft en galoppeert met veel beentechniek en het beeld is steeds mooi bergopwaarts. Lady laat zich al fantastisch goed rijden en bewerken, en is een royale en opwaarts gebouwde merrie.”

Kiecky

Met 80 punten behoorde ook de vierjarige Kiecky (v Ampère) tot de betere paarden van de dag. “Ze beweegt met veel souplesse, toonde een hele goede galop met daarin veel afdruk en laat zich goed bewerken.”
De aansluitend met 75 punten voor exterieur ster verklaarde Kiecky is een halfzus van het Lichte Tour-paard Coco Chanel (v.Sandreo) van Patrick van der Meer en de veelbesproken, voor diverse Duitse stamboeken gekeurde Goldberg (v.Amazing Star).

In totaal slaagden tien van de 14 dressuurmerries.

Springmerries

In januari dit jaar sprong de Overijsselse CK-kampioene Karelien W (v.Comme Il Faut) naar de topscore van 90,5 punten in de IBOP in Tolbert, en nu kwam haar even oude zus Kathelien (v.Cornet Obolensky) in de baan in Luttenberg.

Beide zijn door Jan en Willem Greve gefokt uit de Grand Prix-merrie Elien ster sport-spr pref (v.Carambole) en nog in het bezit van de fokkers.

Wenselijke eigenschappen

In tegenstelling tot haar zus is Kathelien W met haar 1.60m niets te groot, maar ze beschikt wel over een heel stel wenselijke eigenschappen. “Ze is niet de grootste maar compenseert dit met goede lengte in het lichaam en vooral een goede, grote galop. Het is een heel atletische merrie die met veel souplesse en lichtvoetigheid beweegt. Voor zowel de draf en galop als de houding&balans konden we haar een 8 geven. Ze springt met snelle reflexen, veel lichaamsgebruik, maakt de sprong achter telkens heel goed af en lijkt over een zeer goede instelling te beschikken.”

Voor de instelling kreeg de Cornet Obolensky-dochter een 9, naast 8,5-en voor reflexen, techniek, rijdbaarheid en aanleg als springpaard.

Van de twaalf springmerries slaagden er vijf.

Bron: KWPN

Foto: archief

Reacties