Hoogste dagscore IBOP Velddriel voor Millenium-dochter Miginia

Hoogste dagscore IBOP Velddriel voor Millenium-dochter Miginia

paardrijden algemeen
foto: Remco Veurink

Tijdens de IBOP in Velddriel was het aan inspecteurs Toine Hoefs en Bart Bax om de negen deelnemende merries te beoordelen. De 4-jarige Miginia (v. Millenium) wist met een puntentotaal van 81 de hoogste dagscore op haar naam te schrijven.

Van de negen merries slaagden er zes en werden er daarom drie gelijk elite. Dat was ook het geval voor de best scorende merrie van de dag: Miginia. “Dit is een chique merrie die nog wat langer gelijnd zou mogen zijn en zich heel positief liet zien onder het zadel. Ze draaft met een goede techniek, lichtvoetig en mooi bergopwaarts. In galop is het beeld nog mooier, ook daarin valt ze op met haar goede beentechniek en daarnaast goede ruimte, balans en zelfhouding”, vertelt Toine Hoefs over de merrie.

Goede instelling

“In de stap was ze iets gespannen maar bleef ze wel tactzuiver en beschikt ze over voldoende ruimte. Opvallend was dat ze zich heel fijn liet rijden en bewerken, ze staat goed aan de hulpen en toonde goede instelling”. Miginia verdiende een 9 voor haar goede rijd- & bewerkbaarheid en een 8,5 voor haar fijne galop.

Bron: KWPN

Foto: Remco Veurink

Reacties