Honderden Friese paarden doen mee aan ‘megastrandrit’ *video*

Honderden Friese paarden doen mee aan ‘megastrandrit’ *video*

0 3150
fries Friese paard

Honderden Friese paarden en hun ruiters/amazones kwamen dit jaar naar het strand van Callantsoog om deel te nemen aan de driejaarlijkse ‘megastrandrit‘. Ook honderden toeschouwers kwamen op het spektakel af.

“Iedereen deelt dezelfde passie,” verklaart organisator Linda de Jong de populariteit van het evenement bij NH Nieuws. “Het is weer eens wat anders dan een wedstrijd.  Iedereen rijdt mee, jong en oud.”

Volgens De Jong is het uniek dat er zoveel merries, ruinen en hengsten bij elkaar lopen.  Ook dekhengst Michiel 442 reed met eigenaar Anne Okkema mee.

Rondje dorp

Rond 12.00 uur vertrok de lange stoet Friese paarden naar het strand om daar een tocht te maken naar Huisduinen en terug. De paarden gingen bij Fort Kijkduin twee aan twee de weg op om via de Mesdagstraat een rondje in het dorp te maken.

Na de parade voor het kerkje ging de stoet via de Kijkduinlaan en het strand weer terug naar Julianadorp.

Sinds 2010 vindt het evenement om de drie jaar plaats.  De organisatie verwachtte vooraf deelnemers uit Amerika, Zwitserland, Denemarken en Duitsland.

Bron: NH Nieuws / Hoefslag / Facebook

LIVE: Strandrit Friese paarden, Callantsoog

Hoe een idee om met een groepje ruiters een strandrit te maken, helemaal uitde hand liep: 450 Friese paarden draven vandaag langs de kust in deNoordkop…- Bit- Hoefslag- Bokt.nl- Mega strandrit Friese paarden 2016- Dorpsraad Callantsoog & Groote Keeten- Gemeente Schagen- Horses2Fly- Tweespan Ruitersport- Finecto- Stal Okkema- GP Groot- Voermeesters- FRYSKWARE

Geplaatst door NH Events op Zaterdag 12 oktober 2019

 

Mega Friese strandrit 2019.(toch maar even wezen kijken)

Geplaatst door Jantien Wagemaker op Zaterdag 12 oktober 2019

Breathtaking…..Speechless…🖤💓450FriesianHorses💓🖤

Geplaatst door Friesian.tv op Zaterdag 12 oktober 2019

Reacties