Honden vallen jonge paarden in weide aan

Honden vallen jonge paarden in weide aan

0 2276
hond jonge paarden
foto: Remco Veurink

Twee honden hebben in Essene drie jonge paarden aangevallen. Een paard bezweek aan zijn verwondingen. De twee andere paarden liepen zware bijtwonden op.

Eigenaar Marc Bellemans is er kapot van. Tegen nieuwssite HLN.be doet hij zijn verhaal: “Twee honden liepen los en waren onze weide binnengedrongen. Daar moeten ze achter onze drie paarden aangegaan zijn. Het zijn jaarlingen die nog snel schrikken en stress krijgen. Eén van hen Omella, is wellicht ten val gekomen. Nadien is ze door de honden zwaar toegetakeld. Ze heeft het niet overleefd. We vonden haar een dag later dood aan de rand van de weide.”

Niet onder controle

Getuigen brachten Bellemans op de hoogte van de aanval. Ook de andere twee jaarlingen liepen bijtwonden op. “Het ene dier werd gebeten aan de mond, de andere aan de voorbenen en buik. Een dag later staan ze nog te rillen van de schrik. Ze zullen het wel halen, maar het blijft verschrikkelijk dat dit soort dingen kunnen gebeuren.” Volgens een getuige was het baasje van de honden aanwezig, maar kon deze zijn honden niet meer onder controle krijgen.

Overduidelijke hondenbeten

Veearts Lode De Moor, gespecialiseerd in paarden, kwam de twee overlevende dieren verzorgen. “De dieren hadden serieuze bijtwonden op verschillende plaatsen”, zegt hij. “Het zal nog lange tijd duren voor ze genezen zijn. Het was overduidelijk dat de paarden door honden waren aangevallen en gebeten. Dat zie je aan de afdrukken van de tanden. Alleen een hond kan dit gedaan hebben.”

Autopsie

De familie Bellemans fokt topspringpaarden. Marc Bellemans zegt dat hij een proces-verbaal heeft laten opmaken. Hoewel de overleden Ornella overgebracht is naar Gent voor autopsie is het voor de eigenaar duidelijk: “Mijn paard is gedood door die honden en de eigenaar zal opdraaien voor de kosten.”

Bron: HLN.be

Reacties