Holsteinse hengstenkeuring trapt af

Holsteinse hengstenkeuring trapt af

0 233

De hengstenkeuring van het Holsteiner Verband begon vandaag in Neumünster met de voorstelling van de hengsten aan de hand, zowel op het straatje als op de driehoekbaan in de hal.

Catalogus nummer 1 Amorett (mv. Lavaletto) was direct een interessante hengst. De zoon van KWPN’er Ampère, gefokt door Nederlander Piet Dolfsma, toonde veel beweging in draf wat hem applaus opleverde van het veelal in springpaardenfokkerij geïnteresseerde publiek. In de stap kwam Amorett minder uit de verf.

De collectie van hoofdleverancier Casall wist ook te overtuigen aan de hand. Een goede indruk werd verder achter gelaten door Chellano II zoon van Contender en een volle broer van Chellano Z, Dinken (Diarado x Cassini I) van de Belg Theo Molenaers en tot slot de grootramige Carantas (Carabas x Canto), een hengst met veel beweging, die zeer gewaardeerd werd door het publiek

In totaal namen er 350 hengsten mee aan de voorkeuring, waaruit er 82 werden geselecteerd en er dit weekend 76 getoond worden in de Holstenhalle. Volgens fokleider Dr. Nissen betreft het een hele gezonde jaargang, waarvan alle hengsten goed zijn op de röntgenfoto’s. Er is sprake van veel verschillende bloedlijnen, met Casall, Calido en Clinton I als hoofdleveranciers met betrekking tot het aantal nakomelingen.

Klik hier voor een overzicht van de collectie

 

Reacties