Zestig geredde Holsteiners met stamboom worden geveild

Zestig geredde Holsteiners met stamboom worden geveild

BWP
foto: Remco Veurink

In september kwam het veterinaire bureau van Segeberg in actie en nam 60 Holsteiners in Weddelbrook en Hagen in Sleeswijk-Holstein in beslag van een fokkerij. Nu zijn de paarden op zoek naar een nieuwe eigenaar door middel van een veiling.

Belangrijke Holsteiner-stam

“Ongeveer 60 paarden, van jaarlingen tot 18-jarige merries, zullen geveild worden. Deze paarden zijn grotendeels de paarden van de belangrijke Holsteiner-stam 7126. Deze stam bestaat uit verbindingen met grote hengsten zoals; Acobat, Acord, Burggraaf, Charisma of Fra Diavolo,” verklaart veilinghuis MennrathS. De lijst met vaders varieert van Casall over Million Dollar en Clinton tot Stakkato.

Niet volgens de minimumnorm

De veterinaire bureaus in Duitsland hebben een wettelijk mandaat. Deze bestaat om ervoor te zorgen dat het houden van paarden volgens de minimumnormen van de Animal Welfare Act blijft gegarandeerd. Dierenwelzijnsvoorschriften worden gebruikt om de dierenwelzijnsomstandigheden te verbeteren. Maar helaas zijn er ook omstandigheden die geen andere optie toestaan dan de paarden uit hun huidige situatie te halen.

Veiling

“Een dergelijke situatie is nu ontstaan in Sleeswijk-Holstein,” gaat het veilinghuis verder.
“Helaas moest het Ordnungsamt van de regio samenwerken met het dierenartsenbureau en onze taak is nu om alle paarden een goed thuis te geven door middel van een veiling.”

Bron: Spring-reiter.de

Foto: Remco Veurink

Reacties