Hogendoorn wint Boerenbond/Welkoop Cup

Hogendoorn wint Boerenbond/Welkoop Cup

Wrigley wint de Grote Prijs van Zuidwolde

De finale van de KNHS-BoerenBond\Welkoop Cup 2012 tijdens Horse Event in Deurne is gewonnen door Christa Hogendoorn met Laressa.

“Een finale van hoog niveau”, volgens jurylid Cor Loeffen. Kim Derks en Teun Vestjens wonnen afgelopen zomer meerdere voorwedstrijden van de Cup en werden in de finale tweede en derde.

“Christa Hogendoorn heeft een hele lichte manier van rijden. Je ziet in haar stijl veel terug van Albert Voorn van wie ze les heeft gehad. Ze staat iets in de beugels en heeft een lichte teugelvoering, maar daarbij kan ze het tempo heel goed controleren”, licht Cor Loeffen toe, die de twaalf ruiters in de finale in de eerste omloop op de manier van rijden beoordeelde. Christa kreeg met haar Cantos-nakomeling Laressa 87,5 punten. “Het ziet er bij haar heel simpel uit. Ze reed hele goede wendingen, landde na de hindernissen altijd in de goede galop en kon dan heel goed de afstand naar de volgende hindernis rijden.”
In de barrage waar het om fouten en tijd gaat reed Christa haar Laressa foutloos naar de derde tijd, wat haar de totaaloverwinning in de KNHS-BoerenBond\Welkoop Cup 2012 opleverde.

Kim Derks kreeg van Loeffen 82,5 punten voor haar rijden. “Kim rijdt echt als een amazone, heel licht en heeft een hele goede controle. Ondanks dat haar paard Vivell-C erg hectisch was, was ik heel positief over de manier waarop ze de lijntjes mooi naar voren in de goede balans reed, zonder dat haar paard het initiatief nam.”
Cor Loeffen vindt de effectiviteit van het rijden belangrijk. “Het moet niet verzanden in schoonheid, want dan wordt het een soort hunterrubriek. Juist goed een barrage kunnen rijden in een functionele stijl hoort er daarom bij.”

Hoefslag/KNHS

Vergelijkbare artikelen

Reacties