Hoge verwachtingen van Veulenveiling Prinsjesdag

Hoge verwachtingen van Veulenveiling Prinsjesdag

rosie van het netehof veulenveiling prinsjesdag
Rosie van het Netehof Veulenveiling Prinsjesdag © DigiShots

Veulenveiling Prinsjesdag presenteert met trots haar beloftevolle collectie spring- en dressuurveulens. Deze zullen op 17 en 18 september onder de hamer komen in Ermelo. “Zeker qua merrieveulens is er geen veiling in Europa met veulens van deze kwaliteit”, licht selecteur Fred van Straaten als tipje van de sluier.

Spraakmakende collectie

65 Spring- en 60 dressuurveulens, waaronder in beide fokrichtingen één veulen voor het goede doel zal worden geveild op het Nationaal Hippisch Centrum. Waar de 27e editie van Veulenveiling Prinsjesdag gehouden zal worden. Gezien de spraakmakende collecties belooft dit een succes te gaan worden.

Geen andere veiling in Europa

“Wij denken dat we dit jaar bijzonder goed geslaagd zijn in het samenstellen van een topcollectie.” Vertellen selecteurs Fred van Straaten en Willem van Hoof, die zich op de springveulens richten. “We hebben een heel stel interessante hengstveulens, en zeker qua merrieveulens is er geen veiling in Europa die kan tippen aan onze collectie. Daarmee is Veulenveiling Prinsjesdag dé veiling om te investeren in de toekomst. Met oog op zowel sport als fokkerij. We hebben geprobeerd goede, correcte en overtuigend galopperende veulens te selecteren.

Loyaliteit van de fokkers

Ook in de dressuurrichting is de kwaliteit in de breedte zeer opvallend. “En dat aangevuld met echt een aantal extreme uitschieters naar boven”, is selecteur Lauw van Vliet enthousiast. “Ik ben sinds dit jaar betrokken bij de selectie van de dressuurveulens. Maar van tevoren kun je toch niet helemaal inschatten hoe het gaat verlopen. Maar ik ben zeer verrast door de loyaliteit van de fokkers en de goede naam die Veulenveiling Prinsjesdag heeft opgebouwd. Het aanbod was heel goed en dan gaat de lat steeds verder omhoog. We hebben geselecteerd op beweging, schakelvermogen, een functioneel exterieur en goede ontwikkeling. 

Verdere toekomst

Tot slot, wordt op 18 september voor de dressuurveulens bepaald bij wie ze aan de verdere toekomst mogen beginnen. Voor een ieder die niet aanwezig kan in Ermelo, biedt het systeem van WeAuction uitkomst door het mogelijk maken van het in real time online meebieden. Bekijk nu de volledige collecties op www.prinsjesdag.eu.

Bron: KWPN / Hoefslag

Foto: DigiShots

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties