Hoefsmid slachtoffer van schietpartij Christchurch

Hoefsmid slachtoffer van schietpartij Christchurch

hoefsmid

Op 15 maart zijn er het Nieuw-Zeelandse Christchurch bij schietpartijen in twee moskeeën zeker 50 doden gevallen, meldt RTL Nieuws. Een van  was de Syrische getalenteerde hoefsmid Khaled Mustafa.

Na de schietpartijen werden er 3 mannen en een vrouw door de Nieuw Zeelandse politie aangehouden. De politie adviseerde moskeeën hun deuren dicht te houden en adviseerde moslims in heel het land thuis te blijven. Dagen na de aanslagen is er nog veel onzekerheid geweest.

Mustafa’s 16 jaar oude zoon Hamza is nog steeds vermist en zijn 13-jarige zoon Zaid ligt in het Christchurch ziekenhuis na een zes uur durende operatie.

Mustafa, een slimme paardenman, is zes maanden geleden naar Nieuw Zeeland gekomen als vluchteling. Hij nam zijn vrouw, twee zoons en zijn dochter mee. De hoefsmid was in de Masjid Al Noor aan Deans Avenue, dichtbij Hagley Park.

Syrian Solidarity New Zealand zegt dat de familie Nieuw Zeeland als een ‘veilige haven’ zagen. Woordvoerder Ali Akil zegt met de vrouw van Mustafa gesproken te hebben.  De echtgenote was “overstuur en geschokt” van het incident. Zij en haar dochter waren op het moment van de schietpartij niet in de moskee.

“Ze hebben wreedheden overleefd in hun thuisland en kwamen hier aan, alleen maar om op een ontzettend wrede manier om het leven te komen.” vertelt Akil. “Ze waren op alleen maar zoek naar een veilige plek. Helaas kunnen we niet meer zeggen dat Nieuw Zeeland nog een veilige plek is.”

Mustafa werkte samen met de Canterbury hoefsmid Gareth Griffiths bij Selwyn Forge in Darfield. Een social media post geschreven door een voorlichter van de smederij zegt dat Mustafa “een man vol passie en kennis over onze paardenvrienden en zijn kinderen houden van het rijden en de coaching door hun vader”.

 

The tragic events that took place yesterday in Christchurch have taken the life of a talented and caring farrier Khaled…

Geplaatst door Selwyn Forge op Vrijdag 15 maart 2019

 

Bron: Horsetalk

Foto: Archief

Reacties