Hoefslag@Home l Zitten er regels verbonden aan de Wintercompetitie?

Hoefslag@Home l Zitten er regels verbonden aan de Wintercompetitie?

dressuur

Met de online wedstrijden van Hoefslag@Home kan je gemakkelijk en snel feedback krijgen op je proeven. Ondanks dat het erg laagdrempelig is, zitten er wel een aantal regels aan verbonden aan de nieuwe Hoefslag@Home-wintercompetitie.

Een video insturen kan hier.

Hulpteugels

Soms heb je tijdens de training een klein beetje extra hulp nodig, in de vorm van een hulpteugel. Als je wedstrijden gaat rijden, wil je eigenlijk laten zien dat je je paard qua training ‘voor elkaar’ hebt. We vinden daarom dat een volwassen ruiter of amazone dan geen slofteugel, martingaal, gogue of andere hulpteugel meer nodig zou moeten hebben.

“We willen graag zien dat je jouw paard ongedwongen kan laten lopen”,  aldus de jury.

Uitzondering

De jury maakt een uitzondering voor ruiters met een lichamelijke beperking. Zij mogen, indien nodig, een lus of handvat aan de teugel gebruiken.

De andere uitzondering geldt voor jonge ponyruiters. Bij hen ligt de nadruk op een correcte houding en onafhankelijke zit van de ruiter. Kinderen van 6 tot 8 jaar mogen van, indien nodig, rijden met hulp van een bijzetteugel met flexibel tussenstuk (rubberring).

Hierbij moet de pony het hoofd met zijn neus voor de loodlijn kunnen houden, zonder dat er druk op de hulpteugel zit.

Uitgebreide feedback

Het concept van Hoefslag@Home is simpel. Kies een klasse die bij jou en je paard past, film je proef en laat deze beoordelen door een professionele jury. Deze geeft uitgebreide feedback, waardoor wedstrijdrijden nu ook leerzaam is!

In de proeven moet vooral tot uiting komen hoe goed jij en jouw paard zijn getraind in de dressuur. Alle proeven zijn gebaseerd op harmonie tussen jou en jouw paard of pony, zodat je allebei plezier hebt in het rijden.

Nieuwe proeven

Het concept is simpel; kies een klasse die bij jou en je paard past, film je proef en laat deze beoordelen door onze professionele juryleden. Zij geven jou tips en uitgebreide feedback waar je zeker weten mee verder kan trainen.

Speciaal voor deze competitie hebben we nieuwe proeven gemaakt. We willen graag zien hoe goed jij en je paard getraind zijn in de dressuur. Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat de proeven gebaseerd zijn op harmonie en plezier tussen jou en jouw paard of pony.

Waar moet je op letten?

  • Camerastandpunt is aan de baan bij C;
  • Het paard en de ruiters is de gehele proef volledig in beeld in het middelste vak van de 3×3 raster;
  • De smartphone is in horizontale stand tijdens het filmen;
  • Zet je telefoon op vliegtuigstand tijdens het filmen, anders stopt het filmen wanneer je gebeld wordt;
  • Het beeld is constant van kleur;
  • Het beeld is vloeiend en constant qua beweging;
  • Het paard en de ruiter zijn scherp in beeld;
  • De video is aan één stuk gefilmd;
  • Je kunt inzoomen, maar minimaal ¾ van de rijbaan moet in beeld blijven;
  • Zowel de ruiter als het paard moeten goed zichtbaar zijn, dus geen silhouetten, maar volledig beeld.

Alle voorwaarden vind je op de website van WeAllRide. Klik hier voor de volledige uitleg van de Hoefslag@Home-wintercompetitie.

Met je proef steun je bovendien een goed doel. Voor iedere proef doneert WeAllRide een euro aan ParaPaard, dat steun biedt aan organisaties en verenigingen die zich (willen) bezighouden met aangepaste paardensportactiviteiten.

Vergelijkbare artikelen

Reacties