Hoefslag@Home l Is wedstrijdkleding verplicht?

Hoefslag@Home l Is wedstrijdkleding verplicht?

De periode waar we nu in zitten vraagt om creatieve ideeën en oplossingen. Wedstrijden voor volwassenen worden afgelast en het is niet meer vanzelfsprekend om elk weekend met je paard op stap te gaan. Hoefslag en WeAllRide zorgen ervoor dat je toch feedback kan krijgen op je proeven zodat je, ondanks de gekke situatie waar we in verkeren, toch een beetje het competitiegevoel kan behouden. Prettige bijkomstigheid is dat je in je eigen vertrouwde omgeving kunt rijden.

Na de lancering van de Hoefslag@Home kregen we naast de vele positieve reacties, ook enkele vragen binnen. Eén van de vragen die binnenkwam: ‘hoe zit het met de kledingvoorschriften?’

Kledingvoorschrift

Een wedstrijdtenue is niet perse nodig. Het mag wel, maar is dus niet verplicht in deze competitie. Het volgende kleidingvoorschrift geldt:

  • Veiligheidscap (gecertificeerd) in kleur naar keuze
  • Haar in knot of vlecht gedragen
  • Rijbroek in kleur en uitvoering naar keuze
  • Bovenkleding dat niet wappert tijdens het rijden, uitvoering en kleur naar keuze
  • Rijlaarzen of jodphurs met minichaps in kleur naar keuze
  • Handschoenen mag, maar is niet verplicht, in kleur naar keuze

Nieuwe proeven

Het concept is simpel; kies een klasse die bij jou en je paard past, film je proef en laat deze beoordelen door onze professionele juryleden. Zij geven jou tips en uitgebreide feedback waar je zeker weten mee verder kan trainen.

Speciaal voor deze competitie hebben we nieuwe proeven gemaakt. We willen graag zien hoe goed jij en je paard getraind zijn in de dressuur. Daarnaast vinden wij het erg belangrijk dat de proeven gebaseerd zijn op harmonie en plezier tussen jou en jouw paard of pony.

Klik hier voor meer informatie én voor de prijzen die je kan winnen als je meedoet met de Hoefslag@Home-Wintercompetitie.

Bron: Hoefslag

Foto: Archief

Vergelijkbare artikelen

Reacties