Hoefslag@Home l Wat vonden deelnemers van de vorige online-wedstrijd?

Hoefslag@Home l Wat vonden deelnemers van de vorige online-wedstrijd?

Hoefslag@Home

De nieuwe Hoefslag@Home-competitie wordt goed ontvangen en de eerste ruiters hebben zich al ingeschreven. Ben jij benieuwd naar hoe zo’n online wedstrijd nou werkt? Wij zetten een aantal ervaringen van deelnemers van de vorige Hoefslag@Home-wedstrijd op een rij!

Daphne Visscher won met haar merrie Slv’s Wish (Obelisk x Kennedy) de klasse Middelzwaar van de allerlaatste periode van de Hoefslag@Home online competitie. De amazone won een clinic van Dominique Filion! Ze vond op haar protocol onder meer de opmerking dat de jury had genoten van de ‘vriendelijk voorgestelde proef’. “Dat is een mooi compliment. Het gaat eigenlijk vanzelf, maar het is fijn dat de jury het ook ziet. Normaal gesproken loopt Wish heel mooi van achteren door, dat was nu wat minder. Ook het halsstrekken mag beter, daar werken we nu tussen de oefenen door veel aan. Ik probeer ook met een lange teugels los te rijden en het gaat al veel beter. Nu gaf ik in de proef nog onvoldoende mee.”

Grote uitdaging

De veertienjarige Kate Neijenhuis liet zich niet uit het veld slaan door alle volwassenen die meerijden. “Ik heb geen last van spanning of stress. Ik heb hiervoor nog nooit met een paard gestart en ik rijd voor de ervaring en de feedback. Het is leuk dat je commentaar en tips krijgt van mensen er verstand van hebben en die je niet kent, een onafhankelijke mening is ook wel eens leuk. Ik doe nu voor de tweede keer mee aan de wedstrijd. De eerste keer had ik 69,14% en de tweede keer 70,57%. Met mijn pony start ik Z1, maar met Zenith heb ik een proef ingestuurd op Zwaar niveau. Als ruiter zie ik hier meer uitdaging in en kan ik er veel van leren”.

In het ritme

Stephanie Kok vond het vooral fijn dat ze haar paarden op deze manier nog in het wedstrijdritme kon houden. “Ondanks dat er geen wedstrijden zijn, blijft het belangrijk dat je weet hoe het paard doet in een andere situatie. Je voelt wel een beetje die spanning. Het moet snel achter elkaar en je wilt het in een keer goed doen. De paarden worden een beetje opgekalefaterd, vlechtje er in, witte rijbroek aan, het geeft toch een soort van druk. Ondanks dat dat helemaal niet nodig is”.

Ze vervolgt: “Tijdens zo’n proef kom je vaak wel kleine moeilijkheden tegen. Los van elkaar kunnen de oefeningen allemaal goed zijn, maar als het snel achter elkaar moet merk je toch waar de knelpunten zitten. Het leuke van zo’n wedstrijd is dat je feedback krijgt van iemand die je niet kent. Niet iemand die hier rondloopt op stal, of van je instructeur, gewoon iemand van buitenaf. Iemand die het anders ziet en een andere mening heeft”.

Klik hier voor nog meer ervaringen van deelnemers!

Klik hier voor meer informatie over de Hoefslag@Home-wintercompetitie. Een video insturen kan via de website van WeAllRide.

Foto: Daniëlle Kok – Lysanne Eijlander

Vergelijkbare artikelen

Reacties