Hoefslag@Home l Tips van Bastiaan de Recht!

Hoefslag@Home l Tips van Bastiaan de Recht!

Hoefslag@Home

Ben je van plan om binnenkort een video in te sturen naar de Hoefslag@Home-longeerchallenge? Instructeur Bastiaan de Recht geeft je nog een paar tips die je kan toepassen tijdens het filmen!

Het is belangrijk dat je de longeerlijn goed bevestigt. “Maak bij het longeren met een enkele lijn de logeerlijn nooit aan één kant van het bit vast. Dan bestaat er een kans dat je het bit door de mond heen trekt. Een van de manieren is om de lijn via de ene bitring, achter de oren langs, aan de andere ring vaste maken”. Bastiaan raadt aan om een kaptoom te gebruiken bij het longeren: “Dan kan je het bit gebruiken voor bijzetteugels of touwtjes”.

Veilige omgeving

Zorg ook voor een veilige omgeving om in te longeren. “Gebruik een longeerkraal of een afgezet stuk. Zeker bij een jong paard is het belangrijk dat je er niet de hele tijd aan hoeft te hangen”. Bekijk onderstaande video voor nog meer tips!

Wil jij graag je longeertraining laten beoordelen door een instructeur die bij jou én je paard past? Stuur dan nu je video in via de website van WeAllRide! Wil je graag een video insturen maar weet je niet precies welk jurylid je wilt kiezen? Bekijk dan hier rustig alle video’s terug, waarin de experts zich voorstellen en uitleggen wie er bij hen terecht kunnen.

Klik hier voor alle informatie over de challenge zelf.

Bron: Hoefslag

Reacties