H&M Harley vd Bisschop verhuist naar Bertram Allen

H&M Harley vd Bisschop verhuist naar Bertram Allen

H&M Harley vd Bisschop
Nicola Philippaerts - H&M Harley vd Bisschop Indoor Brabant 2017 © DigiShots

Eén van de toppaarden van de Belgische Nicola Philippaerts, H&M Harley vd Bisschop, verlaat de familie Philippaerts en verhuist naar zijn nieuwe onderkomen bij Bertram Allen, in Ierland. Begin deze maand reden Nicola Philippaerts en H&M Harley vd Bisschop nog de finale van de Nations Cup in Barcelona. Zij bleven daar twee keer foutloos en hadden met die vlekkeloze prestatie een groot aandeel in de eindzege van de Nations Cup. Eerder dit jaar, eindigden Harley en Nicola op de vijfde plaats in de GP van Spruce Meadows.

Succesvol

H&M Harley vd Bisschop kwam als 7 jarige ruin bij de familie Philippaerts waar hij voor Nicola meteen opviel. Het klikte geweldig tussen de twee: de combinatie won in 2016 in Tryon hun eerste vijfsterrenwedstrijd, greep begin dit jaar net naast de winst in de Longines Global Champions Tour in Madrid. Enkele weken later was het wel raak: H&M Harley vd Bisschop en Nicola Philippaerts wonnen in Cascais hun eerste wedstrijd van de Longines Global Champions Tour.

´We hebben het fenomenaal kunnen afsluiten´

´Ik herinner me de dag dat Harley bij ons kwam als de dag van gisteren´ zegt Philippaerts in een persbericht. ´De afgelopen 4,5 jaar hebben we veel kilometers gemaakt. Hij is echt een toppaard. Ik Ben Beevers heel dankbaar voor de kans die hij mij toentertijd gaf om Harley naar mijn hand te kunnen  zetten. Natuurlijk ben ik Harley ook bijzonder dankbaar voor alle mooie doelen die we samen bereikt hebben. Hij heeft een bijzondere bijdrage geleverd aan mijn carrière en dankzij hem sta ik waar ik nu sta.

Ik vind het heel erg jammer dat onze wegen scheiden, maar het is nu eenmaal  niet anders. De dag dat ik hem begon te trainen, wist ik dat onze wegen vroeg of laat ook weer zouden scheiden. Ons laatste jaar hebben we fenomenaal kunnen afsluiten. Ik ben blij dat hij bij Bertram Allen een goed huis krijgt en ik wens de nieuwe combinatie heel veel succes samen,´ sluit Philippaerts af.

 

Bron: Persbericht familie Philippaerts

Foto: Digishots

Reacties