H&M Cue Channa verruilt de springsport voor een carrière in de fokkerij

H&M Cue Channa verruilt de springsport voor een carrière in de fokkerij

Malin Baryard Johnsson - H&M Cue Channa Indoor Brabant 2017 © DigiShots

Met de schimmelmerrie H&M Cue Channa (v. Cardento) reed de Zweedse Malin Baryard-Johnsson op de Olympische Spelen in Rio in 2016, en in 2017 was de combinatie onderdeel van het Zweedse team dat zilver won op de Europese kampioenschappen in Göteborg. Nu trekt Baryard-Johnson de merrie terug uit de sport.

Wisselende prestaties

De nu 14-jarige merrie is nooit helemaal stabiel op de baan geweest en slingerde vaak tussen echt goede prestaties en niet zo goede. Bijvoorbeeld op de Europese kampioenschappen waar ze de ene dag feilloos ging en de volgende dag de hindernissen omgooide. 

Ruiterwissel

In de zomer van 2018 kreeg Cue Channa een nieuwe ruiter, de Belgische Olivier Philippaerts, maar deze winter keerde de merrie terug naar Baryard-Johnsson. 

Op Spaanse grond

“Het werkte niet helemaal in België, en dus zeiden we dat we haar graag terug wilden nemen. Ik had haar thuis, werkte met haar en het voelde goed. Dat is waarom ik in januari met haar naar Spanje ging. De eerste week ging het heel goed, maar tijdens de tweede week ging het minder”, vertelt de amazone de Zweedse media Kristianstadbladet.

Mentaal

“Ik ken haar zo goed en weet dat ze alles voor me doet, maar ze vertrouwt zichzelf niet echt. Daarom hebben we besloten om haar uit de sport te bevrijden. Het was heel duidelijk dat ze niet mentaal bij de taak betrokken was. Er was een gevoel van onzekerheid in haar en daarom zal ze in de toekomst worden opgenomen in de fokkerij en veulens krijgen.”

Aarzeling

“Alles heeft zijn tijd. Ze heeft gereisd en is een fantastisch paard geweest. Ik weet uit ervaring dat het moeilijk is als de paarden beginnen te aarzelen. Ze moet er net zoveel voor branden als de ruiter” besluit de amazone. 

Bron: Ridehesten / Hoefslag

Foto: DigiShots

 

 

 

Reacties