HK Westfalen: 24 dressuurhengsten erbij

HK Westfalen: 24 dressuurhengsten erbij

De dressuurjaargang tijdens de Westfaalse hengstenkeuring kon amper de toets der kritiek doorstaan. In de breedte vielen de hengsten niet mee en wat opviel was de aanwezigheid van de nodige matig ontwikkelde paarden.
Opvallend was ook dat er een aantal hengsten aanwezig was uit zeer interessante merries die echter niet konden bekoren en daarom ook niet gekeurd werden. Een voorbeeld hiervan was de zoon van Fidertanz uit de moeder van Westfaals boegbeeld Damon Hill (amazone Helen Langehanenberg).

Daar stond wel een andere interessante gefokte zoon van Fidertanz tegenover die tot de meest opvallende hengsten behoorde. Deze catalogus nummer 21 is een goed ontwikkelde vos, die zelfhouding en cadans in het draven toonde en gefokt is uit de merrie Medusa (v. Mephistopheles), moeder van de hengst Fürst Piccolo.

Uiteindelijk werden er in Münster Handorf 24 hengsten uit een aanbod van 45 gekeurd. De dag begon sterk met de nafok van de KWPN-hengst Ampère. Vooral cat. no. 4, de zwarte Ampère x Gribaldi viel in de smaak. Team Nijhof verwierf direct een aandeel in het fokproduct van Willeke Bos, die hem samen met Eugène Reesink in eigendom had. In totaal werden vier zonen van hoofdleverancier Ampère gekeurd, uit moeders van Carabas (cat. no 1), Jazz (5) en Sir Donnerhall I (7).

Een zoon van een andere KWPN-hengst sloot de dressuurlichting af. Deze zwarte cat. no. 48) Vivaldi x Olivi is niet de meest royale hengst, maar beschikt over een jeugdig model met de nodige tritt in de benen en maakt morgen kans bij de primering. De bekende dressuurruiter Sven Rothenberger heeft hem in eigendom.

Vermeldenswaardig zijn verder cat. no. 14 De Niro x Fürst Piccolo en 18. Diamond Hit x Roh Magic.  De eerste is interessant gefokt. Zijn moeder Fleetstreet is een halfzus van Feedback (v. Fidertanz), oud-reservekampioen in Westfalen en ze  is daarnaast moeder van de driejarige Quotenkonig (v. Quarterback), in 2011 reservekampioen in Westfalen en de nummer drie op het afgelopen Bundeschampionat.

De in Nederland bekende hengst Florencio presenteerde twee fijne kleinzonen via zijn zonen Florenciano en Florion.
Overtuigen met zijn nafok deed ook Rock Forever. Zijn gekeurde zonen (cat. 39 mv. Ehrentusch en cat. 40 mv. Fürst Heinrich) beschikken over sterke ruggen, hebben rek en toonden een sterke bewegingsvorm. De genen van Rock Forever werden ook vertegenwoordigd via zijn volle broer, no. 42) Rockwell x Landstreicher. Het is al zijn tweede gekeurde volle broer en ook nummer één Revolverheld heeft al het nodige van zich laten horen. De nu vijfjarige behaalde zilver op het WK Jonge Paarden in Verden en werd tweede op het Bundeschampionat.

Klik hier voor alle goedgekeurde hengsten

Video 4) Ampère x Gribaldi

Video 21) Fidertanz x Mephistopheles

Video 42) Rockwell x Landstreicher

Video 48) Vivaldi x Olivi

Reacties