HK KWPN: Teller komt op 61 hengsten *video*

HK KWPN: Teller komt op 61 hengsten *video*

De tweede bezichtiging van de springhengsten kwam zojuist ten einde op de KWPN hengstenkeuring. Met dertien hengsten in de middag en zeventien in de ochtend werden er vandaag dertig hengsten toegevoegd aan de collectie voor de derde bezichtiging aanstaande zaterdag. Met de groep van gisteren erbij zijn in totaal nog 61 hengsten in de race voor een plek in het verrichtingsonderzoek.

Waar na deze ochtend een positieve indruk bleef hangen, was het beeld vanmiddag minder rooskleurig. Vooral de eerste groep stelde teleur. Veel hengsten hielden zich vast in het lichaam en kwamen niet uit de verf op de sprong. De collectie van Vingino en Ustinov kon de toets der kritiek niet doorstaan. Cantos ‘redde’ de groep met twee fijne zonen, cat. no. 65) mv. Andiamo, die nog iets flitsender had mogen zijn en cat. no. 67) mv. Lux die met zijn reflexen en vermogen het best voor de dag kwam.

Ook de laatste groep zorgde niet voor een gehoopte climax. De royale collectie van Carambole en toch ook van Verdi wist de vanuit Ermelo vooruitgesnelde roem niet waar te maken. De jury had blijkbaar dit beeld van afgelopen december voor ogen, want van beide werd bijna de gehele nafok doorgestuurd naar zaterdag. Redelijk positief uit de verf kwamen cat. no. 75) Carambole x Hold up Premier, 78) Carambole x Pythagoras en toch ook wel 284) Verdi x Fuego du Prelet.
Een positieve uitzondering vormde de nafok van Alicante HBC. De Casall-zoon scoorde 100% met drie uit drie en had in de laatste hengst cat. no. 6) mv. Memphis (foto) de beste van de namiddag. De schimmel galoppeerde fijn, behield overzicht op de sprong, waarbij hij wat vertraagde op de afsluitende oxer. (Foto: Jacob Melissen)

6) Alicante HBC x Memphis

67) Cantos x Lux

Klik hier voor de uitslag en video’s

Bron: Hoefslag

Reacties