HK KWPN: Dag van superlatieven

HK KWPN: Dag van superlatieven

deklicentie

‘Hele goede kwaliteit in de breedte, vrijwel geen ondereind en daarnaast nog enkele uitschieters. Al op het straatje vielen de goede modellen op, er was in doorsnee weinig op het fundament aan te merken. Het was een compleet andere dag dan gisteren, we hadden bijna een luxeprobleem.’ Zo klonken de lovende woorden van de hengstenkeuringscommissie springen over de vierde dag eerste bezichtiging in hun fokrichting. De kwaliteit in de breedte leverde het ongekend hoge aantal van 25 aanwijzingen voor de tweede bezichtiging op, uit een aanbod van 47 2,5-jarige hengsten.

Zeer positief voor de dag kwamen Quidam de Revel en zijn zoon Verdi. Een van de vaandeldragers van het zilveren olympische team behaalde zelfs een 100% score met drie doorverwijzingen uit een even groot aanbod. ‘De meest opvallende groep, paarden met goede reflexen die vlug van de grond springen’, aldus de jury onder voorzitterschap van Daan Nanning. Als beste werd cat. no. 284) Verdi x Fuego du Prelet geklassificeerd. De hengst uit de bekende Lottie/Zottie-stam toonde heel veel lichaamsgebruik en reflexen op de sprong en liet een verrichting uit het boekje zien, met als enige opmerking dat hij nog wat hengstuitstraling mist.

Van de oude Franse grootheid Quidam de Revel werden ook drie zonen doorverwezen naar de hoofdkeuring. Cat. no. 231) Quidam de Revel x Furioso II sprong er nog bovenuit. De vos met zijn lichte manen voldeed aan de criteria van een compleet paard: goed model, fijn kunnen bewegen en overtuigen op de sprong.

Een opvallende uitschieter was 255) Typhoon S x Heartbreaker. De donkerbruine imponeerde op de sprong, liet een heel atletische indruk achter en wist zich prima te redden op momenten dat hij wat dichter op de hindernis kwam. De Britse fokker/eigenaar Max Routledge springt zelf internationaal met vader Typhoon S (v. Calvados).

Stakkato-zoon Ukato kreeg met 259) mv. Numero Uno een fijn springende en mooi gefokte nakomeling door. Van Ultimo viel 261) mv. Tangelo van de Zuuthoeve in de smaak. De hengst liet ondanks zijn stevige stokmaat van 1m72 de indruk van een vlug paard achter.
Van de ‘U-tjes’ scoorde ook Up to Date goed met drie tickets voor Den Bosch uit een aanbod van vier. Als meest opvallende werd 269) mv. Burggraaf genoemd.

Op deze dag van superlatieven stelde Tangelo van de Zuuthoeve wel teleur. Hij had zeven nakomelingen in de strijd en slechts één zoon kon de toest der kritiek doorstaan. Deze 250) Tangelo vd Zuuthoeve x Sam R uit de moederlijn van de Grand Prix sportmerrie Nirmette viel op door zijn vermogen en lichaamsgebruik.

Klik hier voor de uitslag.

 

 

Reacties