HK KWPN: 48 springhengsten naar VO

HK KWPN: 48 springhengsten naar VO

De hengstenkeuringscommissie springen hield zojuist 48 hengsten over na afloop van de derde bezichtiging. Zeven daarvan komen vanmiddag nog terug voor de strijd in de kampioenskeuring. Dit betreft cat. no. 6) Alicante HBC x Memphis, 67) Cantos x Lux, 85) Cardento x Nimmerdor, 154) Emmerton x Chin Chin, 284) Verdi x Fuego du Prelet, 262) Ultimo x Kreator xx, 292) Vittorio x Odermus R.

De meeste van deze hengsten werden verwacht in de afsluiter van deze hengstenkeuring, al is de zoon van Vittorio verrassend te noemen. Gemist werden de wel aangewezen cat. no. 17) Arezzo VDL x Landgraf I en natuurlijk 255) Typhoon S x Heartbreaker (foto). De hengst heeft meer ‘KWPN-bloed’ door de aderen stromen dan het gemiddelde paard op deze keuring, maar de regels en zijn AES-registratie stonden een bonus in de weg.

De jury was meestal goed te volgen gedurende deze keuring en lijkt een fijne groep hengsten over te houden voor de verrichtingen in Ermelo. Positief was dat de jury er geen probleem mee had om over een lagere verwachtingswaarde te stappen en alsnog interessant presterende hengsten als de zoon van O’Brien aan te wijzen voor het verrichtingsonderzoek. (Foto: Jacob Melissen)

Bron: Hoefslag

Reacties