HK KWPN: 31 hengsten door *video*

HK KWPN: 31 hengsten door *video*

Stamboekkeuring

Na de pauze kwamen vandaag nog drie groepen springhengsten in de baan voor de tweede bezichtiging. In totaal werden er twintig geselecteerd voor de derde bezichtiging waardoor het totaal op 31 kwam te staan. De spoeling was daarmee duidelijk minder dun dan vanochtend, wat aardig overeenkwam met het beeld in de kooi.

Een aantal hengsten wist een uitstekende indruk achter te laten. Hieronder cat. no. 154) Emmerton x Chin Chin, een wat week gekote, modern gemodelleerde hengst, die een atletische indruk achter liet op de sprong. Goed voor de dag kwam Quality Time met zijn nafok. De Grand Prix-hengst van Jeroen Dubbeldam had drie troeven in de baan en behaalde een 100%-score. De meeste opvallende was vandaag 225) mv. Damiro, met als overgrootmoeder de internationale sportmerrie Dominka (v. Zeus). De donkere vos bezit een fijn, gesloten model en overtuigde op de sprong.

Imponeren in de laatste groep deed cat. no. 255) Typhoon S x Heartbreaker. De donkerbruine zoon van de op internationaal niveau springende Typhoon (v. Calvados) uit een merrie die op 1.50m niveau staat geklasseerd toonde een van de beste verrichtingen van de dag. Hij sprong goed met de schoft omhoog en wist te versnellen op de sprong.
Ook uitstekend voor de dag kwam 140) Cumano x For Pleasure. De mooi gemodelleerde, scherpe hengst wist te overtuigen met zijn vermogen.

140) Cumano x For Pleasure

154) Emmerton x Chin Chin

255) Typhoon S x Heartbreaker

Klik hier voor de uitslag en overige video’s.

Bron: Hoefslag

Reacties