Historische Londense manege kan blijven bestaan dankzij crowdfunding

Historische Londense manege kan blijven bestaan dankzij crowdfunding

paard paarden algemeen (ongeval alt)

Park Lane Stables, een van de oudste maneges in Londen kan blijven bestaan, dankzij een enorme geldinzamelactie. Via crowdfunding werd zo’n 1,6 miljoen euro ingezameld.

Hippotherapie en paardrijlessen

Park Lane Stables bestaat al sinds 1830. De verhuurder wilde het domein onlangs verkopen, dus moest Park Lane Stables 1 miljoen pond (ongeveer 1,6 miljoen euro) bij elkaar zien te krijgen om de stallen te kopen en hun activiteiten verder te kunnen zetten.

Park Lane Stables biedt hippotherapie en paardrijlessen aan, maar de coronapandemie heeft heel wat impact gehad op Park Lane Stables. In een normaal jaar zijn er zo’n 3000 therapeutische sessies. De inkomsten van de manege zijn door de coronapandemie sterk gedaald.

1,6 miljoen euro via crowdfunding

De dagelijkse kosten bleven uiteraard lopen en daar bovenop moesten ze tegen eind februari de nodige fondsen verzamelen om de stallen te kopen. Alle medewerkers werkten hard om via crowdfunding geld in te zamelen en slaagden erin om hun doel te bereiken. Ook Spillers, een van de belangrijkste voederfabrikanten in Groot-Brittannië, doneerde een grote som.

‘Enorme boost’

Natalie O’Rourke is een van de coaches van Park Lane Stables. Zij is erg dankbaar voor alle hulp: ‘De genereuze donaties hebben ons een enorme boost gegeven. We hoeven nu ook geen huurgeld meer te betalen. We kunnen dus meer betaalbare lessen geven en investeren in materiaal voor de therapie.

Tijdens de lockdown kwam Park Lane Stables al in het nieuws met #tinyponyatyourwindow. Vrijwilligers liepen met pony Annie’s Whizz langs de ramen van Londenaars die zichzelf isoleerden. Ze bezochten meer dan 300 mensen.

Bron: Horsetalk

Foto: archief

 

Reacties