Historisch goud voor de Britten

Historisch goud voor de Britten

De Britse paardensporters hebben de smaak te pakken. Een dag na het goud bij de springruiters stonden ook de dressuurruiters bovenop het podium van de landenwedstrijd. Het Britse dreamteam bestaande uit Charlotte Dujardin met Valegro, Carl Hester met Uthopia en Laura Bechtolsheimer met Mistral Hojris behaalde de op voorhand verwachte gouden medaille. Het is de eerste olympische medaille in de geschiedenis van de Britse dressuur en eentje die de decennialange hegemonie van de Duitsers wist te doorbreken. Groot-Brittannië kwam uit op het geweldige resultaat van 79,98% gemiddeld over drie proeven Grand Prix en drie proeven Grand Prix Spécial.

Dujardin won vandaag, weliswaar wat minder overtuigend dan afgelopen vrijdag, maar dat was secundair. ‘Ik kan niet wachten op die medaille. Eigenlijk is het niet te bevatten om hier de gouden medaille te pakken. Wat heb ik veel aan Valegro te danken. Mijn once-in-a-lifetime horse is gewoonweg een professor. Hij doet werkelijk alles voor me.’ Ook Bechtolsheimer kon haar geluk niet op. ‘Het laatste stuk van Charlotte’s proef was enorm emotioneel. Er wordt al zo lang over het halen van deze medaille gesproken!’

De drie Duitse amazones die allen debuteerden op de Olympische Spelen werden tweede. Het gemiddelde van Helen Langehanenberg (Damon Hill), Kristina Sprehe (Desperados) en Dorothee Schneider (Diva Royal) bedroeg 78,22%. Nederland kwam hier kort achter op plek drie met 77,12%, gevolgd op royale afstand door Denemarken.

(Foto: Remco Veurink)

Klik hier voor de uitslag van de landenwedstrijd.

Klik hier voor de uitslag van de Grand Prix Special.

 

 

Reacties