Hippisch Gelderland in Arnhem terug op de kalender

Hippisch Gelderland in Arnhem terug op de kalender

Eiken Sato - Outdoor Gelderland 2019 © DigiShots

Met trots kan het bestuur van Stichting Outdoor Gelderland melden dat één van de mooiste outdoor concoursen van Nederland, tegen alle eerdere berichtgevingen in, doorgang gaat vinden in 2020. Het bestuur organiseert zelfstandig een internationaal paardensportevenement in Arnhem. Dit zal onder de nieuwe naam Hippisch Gelderland plaatsvinden van 25 tot en met 28 juni.

Toekomst

Nadat vele paardensportmensen hebben laten blijken het zeer jammer te vinden dat Outdoor Gelderland in 2020 geen doorgang kon vinden; heeft het bestuur zich de afgelopen maanden met man en macht ingezet. Dit om te onderzoeken of het toch mogelijk is om de paardensport op Sportcentrum Papendal te behouden. De gemeente Arnhem en de provincie Gelderland, die paardensport als een van haar zes kernsporten beschouwt, steunen het plan. Dus komt Hippisch Gelderland terug op de provinciale en internationale paardensportkalender te staan, in 2020 én in de verdere toekomst.

Dressuur en springen

In de springrubrieken op CSI1*- en CSI3*-niveau zullen internationale springruiters en amazones acte de présence geven. Met als absoluut hoogtepunt de Grote Prijs van Gelderland op zondagmiddag. Naast de landelijke-, jeugd- en bixie-rubrieken voor de jongste ruitertjes, zal de organisatie enkele nieuwe internationale dressuurrubrieken aan het programma toevoegen, om zo een nog breder publiek te trekken.

Gezellige dagen

Omdat het bestuur van mening is, dat het concours voor iedereen toegankelijk moet zijn, wordt er geen entreegeld gevraagd. Voor het parkeren van de auto en de toegang tot de tribune op de vrijdagavond, zaterdagavond en de zondagmiddag zullen echter wél kaarten te koop zijn. Met een uitgebreid promodorp en de sfeervolle culifair met tal van leuke activiteiten en in de avonden muziek, zullen de deelnemers én bezoekers gezellige dagen gaan beleven.

Bron: Hippisch Gelderland

Reacties