Hippisch Centrum Deurne weer te koop

Hippisch Centrum Deurne weer te koop

0 5019
hippische opleiding deurne

Drie jaar na de aankoop zet Libéma, de eigenaar van het Hippisch Centrum Deurne, het complex weer te koop. De recreatieonderneming heeft dit besloten in overleg met de gemeente, meldt het Eindhovens Dagblad.

Libéma name ‘Deurne’ in 2016 over van Helicon Opleidingen. Een onderwijsinstelling en/of een recreatieve invulling in combinatie met paardensport blijken nu geen kans van slagen te hebben.

“We hopen dat er een andere partij recht zal doen aan de rijke paardenhistorie van het Hippisch Centrum,” laat Jeroen Dona van Libéma weten.

Forse terugval

Het College van Bestuur van Helicon Opleidingen kondigde in 2013 aan dat NHB Deurne stopt met de werving en de instroom van nieuwe studenten. De studentenaantallen waren toen al langer aan het teruglopen. In het laatste jaar was er een bijzonder forse terugval.

In de exploitatie van NHB Deurne was er ieder schooljaar een tekort van 1 miljoen euro.

Streven

In 2017, een jaar na de overname door Libéma, interviewde het Eindhovens Dagblad vestigingsmanager Willem-Jan Piggen. Hij volgde zelf de hippische opleiding in Deurne. “Ons streven is zeven dagen per week mens en paard over de vloer,” zei Piggen toen. “We zijn in gesprek met particuliere opleidingen, ook in het buitenland zoeken we naar contacten.”

Libéma heeft meer dan 20 locaties in Nederland. Het bedrijf bestaat uit de divisies attractieparken, vakantieparken en beurzen & evenementen. Naast onderwijs wilde Libéma zich in Deurne op beurzen, evenementen en de kleine zakelijke markt richten.

Bron: Eindhovens Dagblad / Hoefslag

Reacties