Hippiadekampioene Sophie van der Steen: “In de ring doet Yellow Boy er...

Hippiadekampioene Sophie van der Steen: “In de ring doet Yellow Boy er een schepje bovenop”

0 6332
Sophie van der Steen - Yellow Boy © DigiShots

Op de Hippiade voor pony’s afgelopen werd de hoogste dagscore met 77,389% behaald in het DE-M2. De pas tienjarige Sophie van der Steen werd door alle juryleden unaniem op de eerste plek gezet en kreeg de gouden medaille omgehangen.

Heel tevreden

Van der Steen bleef met haar pony Yellow Boy maar liefst 7% voor op de rest van het deelnemersveld. “Het ging ook heel goed”, vertelt de amazone. “Ik was heel tevreden en er waren geen onderdelen die ik echt beter had kunnen doen. Zelf kwam ik heel tevreden de ring uit en de jury was ook erg enthousiast. Yellow Boy kan de uitgestrekte draf en galop heel goed, ook op de contragalop scoorden we dit weekend hoge punten.”

Hattrick

De amazone heeft Yellow Boy nu anderhalf jaar onder het zadel. Vorig jaar werd de combinatie al Hippiadekampioen in het L2, afgelopen winterseizoen pakten ze het goud op de KNHS Indoorkampioenschappen in de klasse M1. “Yellow heeft mij al heel veel geleerd en ik heb hem ook wat dingen kunnen leren. Daardoor groeien we steeds meer naar elkaar toe en worden we steeds een beter team. In de ring doet Yellow er altijd een schepje bovenop, het is een hele fijne wedstrijdpony. Van een kijkerige ring wordt hij alleen maar beter, het is een echte werker en hij laat me nooit in de steek.”

Droom

De tienjarige Van der Steen heeft met Yellow Boy nog wel enkele jaren ponysport te gaan. “Mijn droom is om ooit naar het EK te gaan. Ik ga deze winter de overstap naar het Z1 maken, daarna wil ik Z2 gaan rijden en graag internationaal gaan starten. Nu krijgt Yellow eerst wat vakantie, daarna gaan we verder trainen. Ik zit in groep acht en kan iedere dag na school mijn pony’s rijden. Naast Yellow heb ik sinds een paar maanden de pony VIP op stal, die hoop ik dit winterseizoen te gaan starten. Ik train met mijn pony’s bij Joyce Lenaerts en Marcel Sterrenburg. Daar train ik nu een kleine twee jaar en het klikt heel goed, we zijn echt een goed team. Ze dagen me telkens uit om niet voor een 6 of een 7 te rijden, maar voor een acht”, sluit de gemotiveerde amazone af.

Bron: Hoefslag/Overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan.

Reacties