Hippiade springen I Elisah Aarts: ‘Ik had niet teveel verwachtingen’

Hippiade springen I Elisah Aarts: ‘Ik had niet teveel verwachtingen’

0 739
elisah Aarts -Egane

In twee pistes op het hoofdterrein werden dit weekend op het KNHS-centrum in Ermelo de diverse kampioenschappen springen verreden. In de klasse ZZ ging de titel naar Elisah Aarts met Egane (v Mr. Blue).  ‘Super dat het allemaal lukte zo,’  reageert de amazone.

Zes combinaties gingen van start in de barrage, drie daarvan gingen nogmaals foutloos rond. Lang leek het er op dat Lysanne Kruizinga er met de titel van door zou gaan, maar laatste barrage kandidaat Elisah Aarts dook met een uitgekiende rit 6 honderdste onder de tijd van Kruizinga.

Aarts reed met de veel vermogen tonende merrie Egane, een nakomeling van Mr Blue. ‘Ik kwam hier met niet te veel verwachtingen,’ vertelt de amazone. ‘Twee weken geleden ben ik geopereerd aan mijn hand en heb deze week, maar een keer kunnen rijden. Mijn vriend Eelke Bruinsma heeft haar in die tijd door getraind.’

Niet te dol

In de barrage wilde Aarts ‘niet te dol’ van start. ‘De lijn van hindernis een naar twee kon in zeven galopsprongen, maar ik heb er daar bewust acht gereden zodat ze niet te lag werd en ik meteen vlot door kon draaien. Het is een super fijne merrie die altijd haar uiterste best doet en heel voorzichtig is. Afgelopen winter waren we nog vierde in het ZZ kampioenschap. Ze heeft voordat ze de sport in ging twee veulens gehad en zal ook weer voor de fokkerij ingezet gaan worden door haar eigenaren de familie Sybrandie.’

L-springen

De eerste springkampioen van zaterdag was Hilde Veenstra die met Bikker K het L-springen om de Horka prijs op haar naam schreef. Maar liefst 18 combinaties wisten met een foutloos parcours door te dringen tot de barrage. In die tweede omloop bleven tien deelnemers wederom foutloos. Hilde Veenstra wist hierbij ruim twee seconde sneller te blijven dan alle concurrenten.

M-springen

Voor de deelnemers aan het M-springen stonden er twee manches en een barrage op het programma. Negen combinaties bleven foutloos. In de barrage was het de laatste lijn naar een flinke oxer die een aantal problemen opleverden.

Vier combinaties wisten ook voor de derde maal de nul vast te houden. Laatste starter in de barrage Kimberly Loos zorgde voor de perfecte afsluiting van de rubriek door met haar Minerva AEG de snelste tijd te laten klokken.

Miranda Spronk-Rienties ging lang aan de leiding, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met zilver. Brons ging naar het volgende talent uit de Thijssen familie. De 15-jarige Mans reed zijn troef White Socks sterk rond.

Klasse Z

In het Z-springen wisten negen combinaties de barrage te halen, maar daarin wisten slechts twee ruiters nogmaals foutloos te blijven. Met afstand werd de 27-jarige Marit Huige met haar 7-jarige Gigi van de Wiel de kampioene. ‘Ik ben al vaker op de Hippiade geweest, maar had nog nooit de tweede manche gehaald, dat was dan ook mijn belangrijkste doel vandaag,’ vertelt Huige. ‘Toen dat lukte werd het top tien, toen top drie en nu ben ik kampioen.’

De amazone heeft thuis een stal waar ze paarden opleidt en verkoop.t ‘Deze merrie is ook door ons gefokt en op mijn verjaardag geboren en toen heb ik haar gekregen. Voorlopig wil ik haar houden om verder te komen in de sport. Ze heeft heel veel vermogen en wil altijd meewerken.’

Bron: KNHS

Foto: Digishots

 

Reacties