Monique van der Meij kampioen L1 met Fries: “Alles viel vandaag op...

Monique van der Meij kampioen L1 met Fries: “Alles viel vandaag op zijn plek”

Monique van der Meij hier met Veronique op het EK Friese Paarden 2018 © DigiShots

Met haar multi-inzetbare Fries Stal Brandsma’s Tsjalda behaalde Monique van der Meij het hoogste percentage in de klasse L1 van de Hippiade. De combinatie behaalde een nette score van 70,667% in de tweede proef. “Alles viel vandaag op zijn plek,” vertelde de winnares met een glimlach van oor tot oor. “Dat ik kampioen ben geworden met een Fries, maakt het extra mooi.”

Tuigpaard

Stal Brandsma’s Tsjalda wordt pas sinds drie maanden onder het zadel gereden. De Fries is eigendom van de partner van Van der Meij, en wordt ook ingezet als tuigpaard. “Mijn vriend stelde drie maanden geleden voor om Tsjalda ook eens onder het zadel te rijden. Dat het zo goed zou gaan, hadden we nooit gedacht. De eerste wedstrijd die ik met hem reed werden we eerste en we bleven maar winnen”, vertelt de amazone, die naast Tsjalda ook nog meerdere Friezen onder het zadel heeft.

Mooie afwisseling

“Gister reed ik ook met een andere Fries mee in de klasse L2,” vervolgt ze. “Daarin was de jury erg verdeeld in de puntentoekenning. Die viel niet uit in mijn voordeel, maar vandaag hebben we het weer helemaal goed gemaakt. Voor Tsjalda is de combinatie van voor de kar en onder het zadel is wel een mooie afwisseling, maar het is ook wel lastig. Van het voor de kar lopen wordt Tsjalda net iets te scherp, dus het is nog maar de vraag of mijn vriend hem straks weer van me terugkrijgt”, knipoogt de goud-winnares.

Uitslag dressuur klasse L1

1. Monique van der Meij (Nienoord, Leek) – Stal Brandsma’s Tsjalda, 70,667%

2. Femke Voet (Ruiters Pater V/d Elsen, Heeswijk-Dinther) – Koraal W, 69,611%

3. Thessa van der Land (Postruters, Kootstertille) – Kind of Magic, 68,833%

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron: KNHS

Foto: © DigiShots

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties