Hippiade Mennen I Albert Hooyer: “Ze zijn goed op elkaar ingespeeld”

Hippiade Mennen I Albert Hooyer: “Ze zijn goed op elkaar ingespeeld”

0 273
wiel van een koets

Op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo is de Hippiade Mennen inmiddels in volle gang. In alle vroegte werd de eerste kampioen van de dag gehuldigd.

Het bonte tweespan van Albert Hooyer kreeg de oranje staatsiedekens omgehangen. Zij mochten voorop tijdens de ereronde in de prijsuitreiking van de vaardigheid klasse L/M/Z/ZZ tweespan paarden.

Enige foutloos

Als enige deelnemer in de rubriek reed Hooyer met zijn tweespan een foutloos vaardigheidsparcours. Aansluitend reed hij nog de barrage, maar dit bleek achteraf dus niet nodig. Hooyer was erg tevreden over de rit, en over de vorm van zijn paarden. “Het is nu de vijfde keer dat we deelnemen aan de Hippiade en we zijn al twee keer tweede geworden, maar nog nooit kampioen, tot nu.”

Individueel

“Ik men al jaren samen met mijn paarden Amy en Byoux, zowel in het enkelspan als in het tweespan”, vervolgt Hooyer. “Samen zijn ze goed op elkaar ingespeeld. Amy staat linksvoor en is van het harde werken en altijd fijn te sturen. Byoux op rechtsvoor trekt het span weer goed recht na de hindernis zodat de ballen blijven liggen. Ik vind dressuur en samengesteld mennen ook erg leuk om te doen. Zowel Amy als Byoux start ik later vandaag ook nog individueel in de dressuur, maar de vaardigheid is toch wel mijn specialiteit.”

Uitslag Vaardigheid klasse L/M/Z/ZZ

  1. Albert Hooyer – Amy en Byoux – klasse M (Apeldoornsch Gerij)
  2. Harry Streutker – Ra’ld JW en Yk Arjan – klasse M (Hondsrug)
  3. Henk Bos – Topspeed Pavel en Topspeed Senko – klasse M (Driesporen)

Kijk voor alle uitslagen op www.hippiade.nl.

Bron: KNHS

Foto: Archieffoto

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 120)

Reacties