Hightech modelpaard simuleert koliek

Hightech modelpaard simuleert koliek

0 745
koliek

Binnenkort zullen de studenten diergeneeskunde aan de universiteit van Ontario hun kennis over koliek en voortplantingsproblemen kunnen uitbreiden, door te oefenen op een bijzonder modelpaard. Dat meldt Horsetalk.

Koliek en voortplantingsproblemen simuleren

Dat levensgrote hightech model (gebaseerd op een Quarter van ongeveer 1.52m groot) kan opengemaakt worden. Het bevat anatomisch correcte organen, die gemaakt zijn uit latex. Die kunnen opgeblazen worden om zo koliek na te bootsen. Ook bepaalde voortplantingsproblemen kunnen gesimuleerd worden. De simulator heeft een hoofd dat gemaakt is uit zachte silicone. Het heeft ook duidelijk voelbare aders in de hals, die bedekt worden door een afneembare huid waarin ook geprikt kan worden.

‘Betere voorbereiding én meer vertrouwen’

De peperdure simulator kon aangeschaft worden dankzij een donatie van de Equine Foundation of Canada. Decaan Jeffrey Wichtel zegt: ‘In de eerste fases van de lessen gebruiken we zo veel mogelijk modellen en simulaties. Wanneer onze studenten dan hun eerste procedures op een levend dier uitvoeren, zullen ze beter voorbereid zijn en meer vertrouwen hebben.’

 

 

Bron: Horsetalk

Reacties