Hetty Schreurs nieuwe voorzitter Stichting Welzijn Paard

Hetty Schreurs nieuwe voorzitter Stichting Welzijn Paard

paarden welzijn

Hetty Schreurs is de nieuwe voorzitter van de Stichting Welzijn Paard. Zij neemt het stokje over van de voorzitter ad interim, Jan Cees Vogelaar.

De Stichting Welzijn Paard is opgericht ter bevordering van het welzijn van paarden. Zo werd tijdens Horse Event 2018 het Keurmerk Paard en Welzijn gepresenteerd aan het publiek.

Afdelingshoofd Infectie Biologie

Hetty Schreurs is dierenarts en op dit moment werkzaam als afdelingshoofd Infectie Biologie bij Wageningen Bioveterinary Research en directeur van de Stichting Autoriteit Diergeneesmiddelen.

Daarnaast was zij raadslid van de Raad voor Dieraangelegenheden. Vanuit die functie was ze betrokken bij de totstandkoming van het rapport ‘Paardenmarkten in Nederland, Man en Paard noemen’. Voorheen was zij onder meer ook werkzaam bij Faculteit Diergeneeskunde Universiteit Utrecht, de Gezondheidsdienst voor Dieren en de Universitaire landbouwhuisdierenpraktijk.

Verbeteren paardenwelzijn

Hetty Schreurs ziet het voorzitterschap de Stichting Welzijn als een mooie manier om een bijdrage te leveren aan het verder verbeteren van paardenwelzijn. Van haar vijfde tot haar achttiende was Hetty paardenmeisje ‘avant la lettre’. Zij heeft twee dochters die actief zijn in de paardensport.

Schreurs vormt het bestuur van de stichting samen met Olivier Smink (FNHB), Theo van der Meulen (KNHS) en Ralph van Venrooij (LTO).

Mooie uitdaging

‘Er ligt een mooie uitdaging voor ons,’ vindt de nieuwe voorzitter. ‘Tijdens het Algemeen Overleg in de Tweede Kamer over paarden werd weer duidelijk dat vele ogen de paardensector kritisch volgen. Zoals minister Schouten al aangaf tijdens dit AO, is het Keurmerk Paard en Welzijn een goed initiatief vanuit de sector waarmee het paardenwelzijn echt een stap voorwaarts kan maken.’

‘Het is de taak van het bestuur van de Stichting Welzijn Paard om de uitrol van het Keurmerk in de sector te begeleiden,’ vindt Schreurs.

De stichting laat weten Jan Cees Vogelaar veel dank verschuldigd te zijn voor al zijn inzet de afgelopen maanden. ‘Hij heeft er echt de schouders onder gezet om het Keurmerk van de grond te krijgen.’

Bron: keurmerkpaardenwelzijn.nl

Foto: archief Remco Veurink

Vergelijkbare artikelen

Reacties