Hester aan de leiding in Brits kampioenschap

Hester aan de leiding in Brits kampioenschap

0 127

Op de Britse kampioenschappen lijkt de zege in de Grand Prix in handen te komen van Carl Hester (foto, afgebeeld met Nip Tuck). De ruiter kwam samen met de ruin Wanadoo uit op een score van 72.94%, ruim een procent hoger dan de nummers twee in het klassement: Charlotte Dujardin en Breitling W-zoon Barolo.

Dujardin en de tienjarige Barolo kregen een score van 71.88%. Gill Davison en Alfranco, een elfjarige nakomeling van Negro, kwamen met 70.16% uit op de derde plaats. De top vijf werd gecompleteerd door Hayley Watson-Greaves met WG Rubins Nite (69.82%) en Henriette Andersen met Warlocks Charm (69.52%).

Het laatste onderdeel van het kampioenschap, de kür op muziek, vindt vandaag plaats.

Inter I
In de Inter I gingen Tom Goode en Gribaldi-zoon Dior met een score van 72.39% lange tijd aan de leiding, maar de combinatie werd uiteindelijk overtroffen door Michael Eilberg en Sa Coeur. Eilberg scoorde met de inmiddels negenjarige Verden-ganger een indrukwekkend percentage van 73.61% en was zo de onbetwiste winnaar van het goud. De bronzen medaille was voor Lara Griffith en Kristjan. De combinatie kwam uit op 71.00%. Emile Faurie en Mount St. John De La Beauté reden 70.32% bij elkaar en eindigden op de vierde positie. Met 70.21% was de vijfde plaats voor Sonnar Murray-Brown en Erlentanz.

Klik hier voor uitslagen

Bron: Eurodressage/Hoefslag

Foto: Remco Veurink

Reacties