Hester Bransen ‘Hippisch Docent/ Instructeur van het jaar’

Hester Bransen ‘Hippisch Docent/ Instructeur van het jaar’

0 496
Hester Bransen (rechts) Hippischinstructeur/docent van het jaar. Verder op de foto van links naar rechts: Bastiaan Pelikaan (Aeres), Gonneke Leereveld (jury) en Marianne Timmer.

Op het grote KNHS instructeurscongres op Horse Event in Expo Haarlemmermeer werd afgelopen zondag  voor de eerste keer de ‘Hippische docent/instructeur van het jaar’ gekozen. Hester Bransen van het bedrijf ‘Ruitergevoel’ was de gelukkige winnares.

Voor de ruim 300 aanwezige trainers en instructeurs kreeg Bransen haar prijs overhandigd door meervoudig Olympische medaille winnares Marianne Timmer.

100 deelnemers

Jury voorzitter Gonneke Leereveld: “Er waren bijna 100 deelnemers aan de verkiezing ‘Hippische docent/instructeur van het Jaar’. Zij waren aangemeld door hun school, vereniging of manege. Allemaal hebben ze een passie en liefde voor hun vak, wat de keuze heel moeilijk maakte. Samen met mijn mede-juryleden, Patrick van der Meer en MBO hoofd docent Johan Folmer, hebben wij alle aanmeldingen zorgvuldig bekeken en beoordeeld. de beoordeling was aan de hand van het reglement dat de organiserende Stichting HIP (Hippische Innovatieve Projecten) hiervoor had vastgesteld.”

Gedrevenheid

De jury was onder de indruk van de gedrevenheid van de winnares. “Hester Bransen heeft niet alleen passie voor haar vak, maar inspireert en deelt haar kennis met duizenden ruiters via haar online cursussen en e-book. Ze combineert ondernemerschap met docentschap bij het Wellantcollege in Houten. Verder gebruikt ze technologische innovatie door inzet van een simulatie paard in haar lessen. Ze traint ruiters van de basis tot Grand Prix niveau en start zelf ook paarden in de wedstrijdsport. Ze weet een breed publiek te interesseren op basis van een duidelijke visie op de paardensport en werkt aan haar eigen ontwikkeling”, aldus de juryvoorzitter.

Bron: Persbericht

Reacties