Herkeuring tuigpaard kent één sterpredicaat toe

Herkeuring tuigpaard kent één sterpredicaat toe

0 120

Gisteren vond op het KWPN centrum in Ermelo de attest- en herkeuring plaats voor tuigpaardhengsten. Ook werd er een vierjarige Gelderse hengst beoordeeld in het kader van zijn attestkeuring.

Lorano V

De attestkeuring is bedoeld voor hengsten die tijdens de reguliere eerste of tweede bezichtiging wegens veterinaire redenen niet aanwezig konden zijn. De herkeuringscommissie gaf geen groen licht aan de vierjarige Gelderse hengst Lorano V (v. Danser). De hengst werd zowel exterieur als aangespannen beoordeeld.

Attestkeuring

De hengstenherkeuringscommissie tuigpaard kreeg tijdens de attestkeuring twee tuigpaard hengsten om te beoordelen. De hengst Mojito-Almire (v.Heliotroop VDM) werd het sterpredicaat toegekend. De hengst Martijn (v.Fantijn) kreeg het sterpredicaat niet.

De herkeuring werd beoordeeld door voorzitter Lammert Tel, Reijer van Woudenbergh en Marie-José Calis. De  sterhengst Magistraal (v.Icellie) werd opgewaardeerd naar aangewezen hengst. Hiermee komt het totaal aantal aangewezen tuigpaardhengsten van deze jaargang op 10.

Bron: KWPN

Reacties