Hennie Roffel: “Renske Carmen is een geweldige merrie”

Hennie Roffel: “Renske Carmen is een geweldige merrie”

Renske Carmen fan de Visscherwei - Foto: Johanna Faber

Hennie Roffel heeft sinds kort de Friese merrie Renske Carmen fan de Visscherwei (v. Tsjalke 397) in training. De merrie werd eerder succesvol opgeleid door Isabelle Vroomans.

Verhuisd

Roffel vertelt “Renske Carmen is een super leuke merrie. De eigenaren Jan en Elvera Scholten zijn vlakbij mij komen wonen. Ze wonen tegenover ons, aan de andere kant van het kanaal. Vervolgens belden ze me op met de vraag of ze bij mij mocht staan en ik haar wilde trainen. Ze heeft hiervoor 3 jaar bij Isabelle Vroomans in training gestaan waarvan ze 11 maanden niet getraind werd door een breuk in het sprong gewricht. Ze zijn nu verhuisd en vanuit daar kwam de vraag of ik haar wilde gaan trainen.”

Toekomst

De merrie is drachtig van Wibout 511 en zal in maart gaan veulenen. “Ik heb er maandag voor het eerst opgezeten en ze voelt super goed aan. Ze heeft een heel fijn en werkwillig karakter. Ik heb zin de toekomst met haar. Ze is heel fijn opgeleid en staat goed aan de hulpen. In het lopen heeft ze heel veel techniek” vertelt de amazone. “In zo’n korte tijd heeft ze al heel veel gepresteerd op de Pavo bokaal, ze werd model op de keuring en heeft op het EK gelopen. Het was echt predicaat op predicaat en dat in een paar jaar. Ze is vorig jaar keuringsklaar gemaakt door Tjalling de Boer. Ook heeft Gerrit Stelwagen aan de wieg gestaan van haar sport- en keuringscarrière. Het is super mooi hoe snel ze ontwikkeld is en al ZZ-L + 2 winstpunten is.”

Subtop

“Het plan is eerst om haar nu te leren kennen. Ze zal bij mij op stal gaan veulenen en daarna ga ik haar oppakken. Ik wil de draad oppakken vanaf het ZZ-L richting de subtop. Mijn doel is om haar zo ver mogelijk op te leiden en hopelijk met haar Grand Prix te rijden. Het belangrijkste is nu dat ze met mij een combinatie wordt en we krijgen alle tijd. Ik heb het heel erg druk en er staan veel nieuwe paarden op stal. Sinds zes weken rij ik de dekhengst Aarnold 471 bij Marcel Heuker, hij doet het ook heel erg goed” vertelt ze.

Veulen

“We hebben heel veel weidegang en ze kan straks lekker met haar veulen de hele in de wei lopen. Het wordt weer mooi weer in maart/april dus dan kunnen ze lekker naar buiten en kan haar eigenaresse Elvera vaak langskomen. Elvera heeft net een paard verloren waardoor Fleur, de moeder van Renske bij mij op stal kwam. Van het een kwam het ander en zo kwamen we ook op Renske Carmen. Fleur is een hele kwieke merrie en ze staat nu inmiddels thuis met haar nieuwe maatje. Een anderhalf jarige nakomeling van Renske, dat is een hele leuke combinatie samen.”

Tekst: Michelle Klutman

Bron: Hoefslag (overname zonder bronvermelding en toestemming via webredactie@mediaprimair.nl niet toegestaan)

Foto: Johanna Faber

Reacties