Hengstenkeuring tuigpaarden verplaatst naar 3 april 2021

Hengstenkeuring tuigpaarden verplaatst naar 3 april 2021

tuigpaard
Foto ter illustratie

Traditiegetrouw vindt de eerste bezichtiging van de tuigpaardhengsten plaats in het eerste weekend van het jaar. Het Algemeen Bestuur heeft recent besloten deze voor 2021 te verplaatsen naar 3 april 2021. Dit onder andere aangezien het verrichtingsonderzoek van de tuigpaardhengsten in het najaar plaatsvindt.

Buitenevenement

Op zaterdag 3 april 2021 vindt de Hengstenkeuring Tuigpaard plaats op het hoofdterrein van de KNHS. Het wordt zodoende een buitenevenement en dat is niet de enige wijziging. Ook is besloten zowel de eerste als de tweede bezichtiging op deze dag te organiseren.

Selectiemoment dichter bij test

Aanleiding tot dit besluit was onder andere dat het verrichtingsonderzoek voor tuigpaardhengsten sinds 2020 enkel nog in het najaar plaatsvindt. Door de hengstenkeuring later in het voorjaar de organiseren, komt het selectiemoment voor de aanlegtest dichter bij de test zelf te liggen.

Doordat het een buitenevenement wordt, is het daarnaast te verwachten dat er meer mogelijkheden zijn tot het toelaten van publiek, in het kader van de coronamaatregelen.

Bron: KWPN

Reacties