Hengstenkeuring Tuigpaarden dit jaar op 3 april

Hengstenkeuring Tuigpaarden dit jaar op 3 april

Tuigpaard
Indiana Kampioen KWPN Hengstenkeuring Tuigpaarden KWPN Hengstenkeuring 2016

Naast dat de KWPN Hengstenkeuring dit jaar noodgedwongen in een ander -virtueel- jasje is gestoken, ondervindt ook de tuigpaardenkeuring enkele aanpassingen. Normaliter staat de eerste en de tweede bezichtigingen van de hengsten gepland voor januari en februari. Dit jaar is de keuring verplaatst naar 3 april 2021. De inschrijving is al open.

Ook voor de tuigpaarden geldt dat alles online te volgen is. Naast de livestream met de bezichtigingen komen er ook andere opgenomen items aan bod, zoals de Jaargang 2020 in tuig.. Ook schuiven er diverse gasten aan voor de studiogesprekken, waarvan de onderwerpen komende maand zullen publiceren.

Fokker van het Jaar

In 2020 ging de Nationale Tuigpaardendag, waar normaal gesproken het Tuigpaard van het Jaar en de Fokker van het Jaar tuigpaard worden gehuldigd, niet door vanwege corona. Maar op 3 april, tijdens de Hengstenkeuring Tuigpaard, komt alsnog de Fokker van het Jaar en Tuigpaard van het Jaar 2020 in het zonnetje. Ook zijn er tijdens de keuring fokkerspremies. Beschikbaar gesteld door de Vrienden van het KWPN, beschikbaar voor de meest complete hengsten.

PROK

Zowel de eerste als de tweede bezichtiging vinden dus op dezelfde dag plaats. De locatie is de Willem-Alexanderhal (uitsluitend de beoordeling op het harde vindt buiten plaats). Normaliter dienen tuigpaardhengsten röntgenologisch te zijn onderzocht (PROK) vóór deelname aan de tweede bezichtiging. Nu deze op dezelfde dag worden georganiseerd, is besloten dat aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek en primering van hengsten onder voorbehoud van het PROK-resultaat van de hengst wordt vergeven. De hengst dient uiterlijk 1 mei 2021 een PROK-resultaat te hebben.

Aanmelden voor de Hengstenkeuring Tuigpaard kan via Mijn KWPN en de agenda.

Bron: KWPN

Foto: DigiShots

Reacties