Hengstenkeuring dag drie: De dressuurhengsten

Hengstenkeuring dag drie: De dressuurhengsten

Eva Moller - Bordeaux
Eva Moller - Bordeaux

Op de derde dag van de KWPN Hengstenkeuring komen de dressuurhengsten en de Gelderse hengsten in de baan. Je kunt de tweede bezichtiging live volgen via KWPN.tv

Het programma start in de hoofdpiste om 9.00 uur met de tweede bezichtiging voor dressuurhengsten, gevolgd met de tweede bezichtiging voor de Gelderse hengsten vanaf ca 15.10 uur.

De catalogus met hengsten die deelnemen aan de tweede bezichtiging vind je hier.

Aangewezen dressuurhengsten

In de namiddag gaat het programma verder met de presentatie van de aangewezen dressuurhengsten en de presentatie en primering van de aangewezen dressuur- en Gelderse hengsten.

Om 18.30 uur staat de eerste show op het programma. Daarin laat de Gelderse KWPN-goedgekeurde hengst Kardieno zich aan het publiek zien. Vervolgens is de keur verklaring van Bordeaux. Voor deze gelegenheid neemt Renate van Uytert- van Vliet plaats in het zadel.

Hierna is het opnieuw de beurt aan de Gelderse hengsten. In een showblok tonen Ibsen B, Imposant EM en Jupiler S zich. De zilveren EK-teams van de Junioren en Children laten een quadrille zien onder leiding van Monique Peutz.

Om 19.15 uur komt de nieuwste lichting dressuurhengsten in de baan.

VHO competitie

Om 20.50 uur vervolgt het programma met de VHO Trofee, het zilveren EK-team van Rotterdam en wordt Glock’s Johnson TN gekroond tot Horse of the Year 2019. Daarna komen de hengsten in actie die deelnemen aan The road to Grand Prix, met beloftevolle hengsten, wordt Jazz geëerd, geeft het zilveren EK-team van de Young Riders en U25 een clinic, en ook Expression laat zich zien in een clinic.

Het slotstuk is in handen van wereldkampioen Jovian en Andreas Helgstrand.

Bron: KWPN

Foto:

Reacties