Hengstencompetitie Gelders paard dit weekend in Ermelo

Hengstencompetitie Gelders paard dit weekend in Ermelo

0 468
Marrit Reusien - Jupiler S Anemone Horse Trucks Hengstencompetitie Dressuur 2018/2019 © DigiShots

Aanstaande zaterdag 9 november vindt op het KWPN-centrum in Ermelo de IBOP Gelders paard plaats. Tevens staat op deze dag de hengstencompetitie voor de Gelderse hengsten Jupiler S, Ibsen B en Imposant EM op het programma.

Hengstencompetitie

Vanaf 9.00 uur komen de drie goedgekeurde Gelderse hengsten in de baan in het kader van hun verplichte deelname aan de hengstencompetitie. Het programma begint met de Charmeur-zoon Jupiler S, die als driejarige kampioen werd op de KWPN Hengstenkeuring. De hengst wordt gereden door Marrit Reusien. Anouk Slabbers zit sinds enkele maanden in het zadel van de één jaar oudere Ibsen B (v.Wynton). De derde hengst is Danser-zoon Imposant EM, die wordt gereden door Leonie Evink.

IBOP

De IBOP kan onder het zadel of aangespannen afgelegd worden. Voor de Gelderse paarden die de IBOP onder het zadel willen afleggen staat er ook een springlijntje op het programma. Deze paarden worden ook beoordeeld tijdens het vrijspringen. Voor de merries die de IBOP aangespannen lopen wordt zowel een menproef als een vaardigheidsproef gevraagd.

Almanja

Opvallend op de startlijst is de merrie Almanja (v.Negro). Zij staat niet alleen zelf op de startlijst voor de IBOP, maar ook haar drie nakomelingen: Irkoon (v.Marlon), Kalmanja (v.Schalkhaar) en Limanja (v.Sirius). Een bijzondere dag voor de familie Brugman die hier hun fokproducten samen ziet komen. In totaal nemen vier merries deel aan de aangespannen IBOP Gelders Paard en tien aan de IBOP onder het zadel.

Bron: KWPN

Reacties