Hengst Wynton geniet van de sneeuw in Canada

Hengst Wynton geniet van de sneeuw in Canada

“Daar ga je dan lieve Wynton als dekhengst naar Canada!” Schrijft amazone Madeleine Witte-Vrees op Facebook. Wanneer zei in november afscheid namen van Wynton.

WK jonge Dressuurpaarden

Onder Madeleine Witte-Vrees heeft Wynton veel gezien. Van het WK voor Jonge Dressuurpaarden in Verden tot Grand Prix in verschillende Europese landen. ‘Bedankt voor alle mooie momenten die we samen hebben gehad met als hoogtepunt de opname van het Olympisch kader en als hengst dit jaar ‘keur’ verklaard. Ik ga je missen!’

Hoewel hij succesvol op het hoogste niveau liep, werd de zwarte hengst vaak gevloerd door blessures. Meerdere keren moest er een rentree gemaakt worden. Nadat hij in mei niet door de vetcheck kwam in Uggerhalne, is hij nooit meer op wedstrijd uitgebracht.

Keur verklaard

Wynton werd niet voor niets keur verklaard. Zijn nakomelingen doen het opvallend goed in de sport. Ook is hij een echte hengstenvader. Bij het KWPN heeft de Jazz-zoon maar liefst vijf goedgekeurde zonen. Vier in de dressuurrichting; Dark President D&R, Four Legends KS, Hitmaker en Imposantos, en één in de Gelderse richting; Ibsen B.

Inmiddels staat Wynton al een tijdje bij de Canadream Farm in Canada. Daar is het natuurlijk heel ander weer als wat wij hebben.

Wynton lijkt er van te genieten in de sneeuw!

Wynton's first outside turnout. Welcome to snowy Canada Winnie

Geplaatst door Canadream Farm KWPN op Vrijdag 15 februari 2019

Bron: Facebook/Hoefslag

Foto: Archief

Reacties