Hendrik Sosath bovenaan in Medium Tour Kronenberg

Hendrik Sosath bovenaan in Medium Tour Kronenberg

0 70
Hendrik Sosath-Casalido

In de Medium Tour finale over 1.40 meter zaten de 19 barrage combinaties elkaar flink op de hielen. De winst werd bij de Peelbergen in Kronenberg opgeëist door de Duitser Hendrik Sosath, met de zelfgefokte vosmerrie Lady Lordana (v Lordanos).

Zeven Nederlandse combinaties waagden een poging in de barrage, maar meer dan een ex aequo klassering op plaats vier voor Sanne Thijssen zat er niet in. Thijssen deelde haar plaats met Duits topruiter Marco Kutscher.

Niet de minste

“Ik had zelf niet verwacht dat ik bovenin zou eindigen, dus dat is al een meevaller,” reageert Thijssen. “Dat ik mijn plaats moet delen Marco Kutscher, dat is alleen maar mooi. Het is toch niet de minste ruiter. Ik reed  vandaag niet het snelste paard, maar qua instelling is hij super.”

De amazone zadelde voor de finale de tienjarige Carado 3 (v Cornado Nrw). Marco Kutscher reed met Casallvano (v Casall) eveneens een tijd van 44.04 seconden.

De laatste starter in de barrage, Hendrik Sosath, liet met zijn stuurmanskunsten de kwaliteiten van Lordanos-nazaat Lady Lordana zien. De twaalfjarige Oldenburg-merrie uit een moeder van Landor S, gefokt door de familie Sosath, finishte na een knappe rit in 41.23 seconden.

Top-3

De top drie van de Medium Tour finale bestond verder uit Cameron Hanley en BWP-merrie Loukas de La Noue (v Malito de Reve). Het paar klokte 42.96 seconden, net een seconde minder dan Thijssen en Kutscher. Op twee eindigden Oostenrijker Felix Koller en Chaccbay (v. Chacco-Blue) in een tijd van 42.64.

Voor alle internationale uitslagen klik je hier.

Foto: Digishots

Vergelijkbare artikelen

Reacties