Helgstrand verkoopt Valverde en Springbank II VH aan Yara Reichert

Helgstrand verkoopt Valverde en Springbank II VH aan Yara Reichert

Springbank II VH, hier nog onder Severo Jurado Lopez (wk Verden alt)
Springbank II VH, hier nog onder Severo Jurado Lopez

Andreas Helgstrand heeft de 7-jarige Valverde (v. Vitalis) en de 7-jarige Springbank II VH (v. Skovens Rafael) verkocht aan de Duitse Yara Reichert. Hiermee verkoopt Helgstrand zijn twee beste dekhengsten.

Hengsten

Beide hengsten tonen veel kwaliteit voor de moeilijke oefeningen, waardoor ze veelbelovend lijken voor het hoogste niveau. Valverde won drie maal op rij het Westfalen-kampioenschap, werd als 5-jarige Bundeschampion, won als 4-jarige zilver én werd kampioen van Westfalen.

Sprinbank II VH werd drie maal Zweeds kampioen onder Betina Jæger en was kampioenhengst bij het Deens Warmbloed stamboek toen hij slaagde voor zijn 35-daagse test.

Valverde en Springbank II VH blijven dit dekseizoen beide beschikbaar via diepvriessperma.

Yara Reichert

“Het is bijzonder als een amazone zoals Yara (52) naar me toekomt en vraagt haar te helpen de perfecte match te vinden. Het is een grote erkenning voor het hele team dat ze de twee beste dekhengsten uitgekozen heeft. Het gehele team zorgt namelijk voor de africhting, ontwikkeling en bereidt de paarden voor op het zwaardere werk”, vertelt Helgstrand. “Ik kijk ernaar uit om Yara en de hengsten te volgen op weg naar de Grand Prix.”

 

Bron: Helgstrand

Foto: Digishots

Reacties