Helgstrand ook in de springpaarden door samenwerking Ludger Beerbaum Stables

Helgstrand ook in de springpaarden door samenwerking Ludger Beerbaum Stables

Chiara
Ludger Beerbaum - Chiara

Dat Andreas Helgstrand bij de grootste, zo niet dé grootste naam is binnen de internationale dressuursport, was al langere tijd een feit. En dat gaat hij uitbreiden naar de springsport.

60 miljoen

In samenwerking met Ludger Beerbaum Stables, een sport- en handelstal voor springpaarden, richt Helgstrand Global Equestrian Group op. Dit concept zal meer dan 150 medewerkers bezighouden en opereren in vier verschillende landen. Men verwacht een omzet van 60 miljoen euro.

Waterland Private Equity, de meerderheidsaandeelhouder van Helgstrand Dressage, ondersteunt de nieuwe samenwerking en is ook voor Global Equestrian Group meerderheidsaandeelhouder.

Ludger Beerbaum wordt het hoofd van de activiteiten binnen de springafdeling en zal dus de groei- en uitbereidingsplannen voort gaan zetten. Dat betekent dat Riesenbeck International Equestrian Center, onderdeel van Beerbaum Stables, wordt uitbreidt. Zo komt er een nieuwe outdoor piste en biedt het in de toekomst 300 permanente stallen.

10 maal groter dan dressuursport

De wereldwijde springsport is volgens Global Equestrian Group vele malen groter dan de markt van de dressuursport. Helgstand verwacht dat dit tien keer zo groot is als de markt voor dressuurpaarden. Het potentieel is dus enorm.

De leiding van Ludger Beerbaum Stables en Helgstrand Dressage blijven ongewijzigd en beide partijen investeren samen met Waterland in de Global Equestrian Group. Zij zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken.

 

Bron: Helgstrand / Beerbaum Stables

Foto: Digishots

Reacties