Helen Langehanenberg na baby meteen in de race voor Tryon

Helen Langehanenberg na baby meteen in de race voor Tryon

Helen Langehanenberg - Damsey FRH - CHIO Aachen

Na haar prachtige scores in Aken is de kans dat Helen Langehanenberg naar de WEG in Tryon gaat zeer reëel. En dat terwijl ze op 21 juni moeder werd! Nog geen maand later stáát ze er weer.

Met ruim 77% in de CDIO5* Grand Prix werd ze met Damsey FRH (v. Dressage Royal) in die zeer sterk bezette rubriek derde, meteen achter Laura Graves en Cathrine Dufour. En daarmee reed ze zich regelrecht opnieuw in de kijker bij bondscoach Monica Theoderescu.

Shortlist voor WEG

De amazone zit nu in de shortlist voor de WEG, samen met Isabel Werth (met maar liefst vier paarden: Weihegold OLD, Emilio, Don Johnson FRH en sinds kort ook met Bella Rose), Jessica von Bredow-Werndl (met drie paarden: Unee BB, Zaire-E en TSF Dalera BB) en Dorothee Schneider (ook met drie paarden: Showtime FRH, Sammy Davis jr. en Faustus) en Sönke Rothenberger (met Cosmo).

In de nieuwe Hoefslag een interview met deze ambitieuze amazone, over Damsey FRH, over haar verleden, toekomst en ambities. En daarin is ze – op de korte termijn – duidelijk: ‘Het wordt lastig, maar Tryon zit er in’.

Hoefslag nummer 11 ligt nu bij de betere boekhandel en is te bestellen via paardenmagazines.nl.

Bron: Hoefslag

Foto: Jacob Melissen

 

Vergelijkbare artikelen

Reacties