Heihoeve’s Berlin na Nederlands nu ook Duits dekbrevet

Heihoeve’s Berlin na Nederlands nu ook Duits dekbrevet

0 428
Heihoeve's Berlin
Heihoeve's Berlin werd twee weken geleden goedgekeurd voor het Nederlands New Forest Pony Stamboek en is nu ook in Duitsland gekeurd. Foto: privébezit

De driejarige New Forest-hengst Heihoeve’s Berlin is afgelopen weekend in Vechta goedgekeurd voor de Duitse New Forest ponyfokkerij. Vorige maand werd de zoon van Sulaatik’s Mancinie al goedgekeurd voor het Nederlandse stamboek.

Heihoeve’s Berlin was vorig jaar al aangewezen voor de Hauptkörung in november, maar was op dat moment niet fit en moest verstek laten gaan.

Ondertussen werd de allround Heihoeve’s Berlin op de Nederlandse New Forest-hengstenkeuring goedgekeurd en uitgenodigd voor het verrichtingsonderzoek.

‘Maar omdat we ook klanten in Duitsland hebben leek het ons toch goed hem ook daar te laten keuren’, vertelt Erik Braat van Stal Het Gruyter uit Wenum Wiesel waar Berlin nu ter dekking staat.

Eerste premie voor Hattrick Voque

Hattrick Voque
De zevenjarige Hattrick Voque kreeg in Vechta een eerste premie op basis van zijn nakomelingen. Foto: privébezit

Er was nog meer New Forest-succes voor de familie Braat in Vechta. De zevenjarige Hattrick Vogue (v Kantjes Armando) kreeg een eerste premie op basis van zijn nafok. Uit zijn eerste jaargang kreeg hij al een goedgekeurde zoon in Hattrick Zack.

‘Voque werd in Nederland in de tweede bezichtiging naar huis gestuurd, maar wij geloofden echt in hem’, aldus Erik Braat. ‘Daarom hebben we hem een week later mee naar Duitsland genomen waar hij werd goedgekeurd voor het New Forest-stamboek en voor de Duitse rijponyfokkerij.’

Met Hattrick Voque begon voor de familie Braat vier jaar geleden de hengstenhouderij en die is ondertussen uitgegroeid tot acht goedgekeurde ponyhengsten. Naast Voque en Berlin zijn dat de Foresters Berkzicht Ferrie, Brummerhoeve’s Levi H, Brummerhoeve’s Redd H, Hattrick Xavier, de importhengst Major en de kleine maat Gruyter’s Memphis.  ‘Maar dit jaar is echt het topjaar. We kunnen nu vijf jonge hengsten aanbieden’, aldus Braat die en passant nog meldt dat de hengstenshow op 30 april gehouden zal worden.

Reacties