Paardenmarkt in Hedel grootste van het land

Paardenmarkt in Hedel grootste van het land

Op 16 oktober werden er op de Zuidlaardermarkt 1354 paarden aangeboden, vandaag op de paardenmarkt in Hedel zijn dit er 1390, zo meldt BD. Daarmee is de markt in Hedel dit jaar de grootste paardenmarkt van het land. De 299ste Hedelse Paardenmarkt trekt tussen de 30.000 en 40.000 bezoekers.

Rustig verlopen

Rond 23.00 uur zondagavond kwamen de eerste paarden het dorp in en in de loop van de nacht barstte de markt echt los. Om 6:00 in de ochtend was het al erg druk in Hedel. Tot nu toe zijn de kermis en de paardenmarkt rustig verlopen. De politie waarschuwt wel voor de mogelijke aanwezigheid van zakkenrollers. Glaswerk is verboden in verband met de veiligheid van de paarden, daarom zijn er bij de kermis wat flessen sterke drank in beslag genomen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit is aanwezig, net als BOA’s en agenten. Bij de gemeente worden permanent camerabeelden ‘uitgekeken’ om te waken over mens en paard.

Aanpassingen

Vorig jaar vond de exportkeuring, voor paarden die naar het buitenland gaan, in Brakel plaats. De verwachting was dat de keuring dan sneller zou verlopen omdat alle faciliteiten op één plek aanwezig waren. De extra rit naar Brakel bleek voor de dieren echter te belastend, zodat de keuring dit jaar weer naar Hedel werd verplaatst. Een andere aanpassing van de organisatie is dat er vooraf voer is neergelegd voor de paarden.

Bron: BD

Reacties